Mikor van Herbert névnap?

Március 16-án.

Herbert névnap - Herbie Hancock

Herbie Hancock , Sheryl Crowés will.i.am Obama beiktatási ünnepségén
(fotó Thinkstock)

Germán eredetű férfinevünk jelentése hadsereg+fényes, híres.

Német nyelvben a női párja: Herberta.

Híres Herbert: Herbert von Karajan osztrák karmester, Herbert Spencer angol filozófus, biológus, antropológus, teoretikus, a szociáldarwinizmus képviselője, irodalmi Nobel-díjra jelölték. Herbert Hoover az Amerikai Egyesült Államok 31. elnöke 1929-33 között. Herbie Hancock amerikai jazz-zongorista és zeneszerző, Herbie Mann amerikai jazz fuvolista, Balázs Béla (születési nevén Bauer Herbert Béla) költő, író, filmesztéta, filmrendező.

Herbert Jeffrey Hancock Chicagóban született 1940-ben, 11 évesen már csodagyereknek számít, kiválóan zongorázik. A jazz felé fordul, egy jazztrombitás csapat tagja lesz, majd első szólólemeze 1962-ben jelenik meg. Belekóstol a hard bop, post-bop, jazz funk, R&B műfajokba, elektronikus korszaka a 80-as évekre esik, a 90-es években az acid jazz árama sodorja. Tizenkét Grammy-díj tulajdonosa. A Grammy-díj a zeneipar kimagasló teljesítményét ismeri el az USA-ban, Solti György magyar karmester, zongoraművész például 31-szeres díjazott.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: csúszik vagy csuszik? Hogyan írjuk helyesen: pocsolya vagy pocsoja? Ki az 5 legnépszerűbb szemész Budapesten? Mi a címe a képnek? Mikor van Lívia névnap? Hogyan írjuk helyesen: akusztikus vagy akkusztikus? Keresztrejtvény – 16.10.09. Mióta publikál Varró Dániel a Nők Lapjában? Mikor van Gerzson névnap? Páros vagy páratlan hét van?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.