Mikor van Győző névnap?

November 3.

Győző névnap - Viktor Vasarely

Erről a grafikáról mindenkinek Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző) jut eszébe

Valamint február 26. (szökőévben február 27.), május 8. július 28.

Győző névnap - Szabó Győző
Szabó Győző

Híres Győző: Szabó Győző színész, reklámgrafikus, a Képzőművészeti Főiskolán végzett, nem színészként, a Tilos az á-ban csapos, és a Valami Amerika című filmben tűnt fel,  vált ismertté. Victor Vasarely festő, Kulcsár Győző, vívó, Gáspár Győző alias Győzike zenész, életművész.

Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző) festő Pécsett született 1906-ban. Az op-art irányzat legjelentősebb alakja. 1976-ban nyílt meg szülővárosában állandó kiállítása. 1997-ben halt meg Párizsban.

Kulcsár Győző vívó 1940-ben született, négy olimpiai aranyérmet szerzett párbajtőrvívásban 1964-ben 1968-ban 1972-ben csapatban, 1968-ban egyéniben. 2004-ben lett a nemzet sportolója.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Február 4. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: egyensúly vagy eggyensúly? Hogyan írjuk helyesen: ifjúság vagy ifjuság? Keresztrejtvény – 11.29. Melyik a legtöbb: egy magyar icce, egy budai meszely, vagy egy magyar pint? Hogyan írjuk helyesen: csúfol vagy csufol? A ráncos tintagomba együtt fogyasztva alkohollal, mérgező gomba? Keresztrejtvény – 16.07.10. Augusztus 13. – miről nevezetes? Mikor van Herta névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Tisztelt Szerkesztők! És ha már Győző névnap van akkor még ne feledkezzünk el Mihályi Győző színművész úrról sem hiszen sok-sok magyar film és számos színházi darab és még annál is több szinkronszínészi munka is ő hozzá köthető.