Mikor van Dóra névnap?

Február 6.

Grevillea 'Dorothy Gordon'

A virág neve: Grevillea ‘Dorothy Gordon’ 

Dóra névnap - Dóra a felfedező
Dóra a felfedező (ChameleonsEye / Shutterstock.com)

A Dorottya névnek több nyelvben is meglévő önállósult beceneve. A latin Theodora szóból származik, melynek jelentése Isten ajándéka.

A 2000-es években a 11-14. leggyakoribb női név volt Magyarországon.

Híres Dórák: Kakasy Dóra színésznő, Létay Dóra színésznő, Nagy Dóra válogatott labdarúgó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Rothmeisel Dóra válogatott labdarúgó, Szinetár Dóra színésznő, Szekeres Dóra a Startlap marketing menedzsere, Simon Dóra a Startlap címlapszerkesztője  és persze Dóra, a felfedező.

Dóra névnap - Szinetár DóraSzinetár Dóra a bulvármédia állandó szereplője. A színésznő alig volt 18 éves, amikor feleségül ment Lőcsei Jenőhöz, a nála 20 évvel idősebb balett-táncoshoz. Húsz évesen adott életet Marcinak. Miután első házassága megromlott Bereczki Zoltán színésszel esett szerelembe, akivel 2012-ben, nyár elején jelentették be, hogy elválnak, s ezzel egy időben elkezdték árulni budakalászi otthonukat is. Szakításuk után a színpadon még többször lehetett őket közösen látni, ám viszonyuk megromlása után ott is külön váltak útjaik. Egy közös kislányuk van, Zorka. A válást hivatalosan októberben mondták ki, ám akkor Dóra már egy párként élt Makranczi Zalánnal, aki 2014 decemberében kérte meg a kezét. A színésznő saját nyilatkozata szerint szívesen vállalna még egy kisbabát.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.10.22. Július 27. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.03.26. Hogyan írjuk helyesen: izél vagy ízél? Keresztrejtvény – 16.07.28. Hogyan írják helyesen: Pécsen, vagy Pécsett? Mi a különbség a meteor, meteorit és meteoroid között? Hogyan írjuk helyesen: regionális vagy régionális? Hogyan írjuk helyesen: divat vagy dívat? Mit jelent az anatidaefóbia?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 2 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Pótoltuk a hiányosságot. Most már van “Dóra a felfedező”- fényképpel

  2. A híres Dórák felsorolás teljesebb lenne a “Dóra, a felfedező” gyermekeknek szóló animációs sorozat névadó hősnőjével.