Mikor van Albina névnap?

 Március 1-én, június 22-én, december 16-án.

Albina névnap Albina Dzsanabajeva

Albina Dzsanabajeva – az ukrán Via Gra nevezetű lányzenekar egyik szexszimbóluma (Fotó: andersphoto / Shutterstock.com)

Albina az Albin férfinevünk párja. Latin-német eredetű név, az Albinus családnévből származik. Jelentése fehér, nemes és barát. Rokon nevek még: Alvin, Alvina, Alvián.

Híres Albina: Köves Albina festő, grafikus, Vas Albina Kertész Imre Nobel- és Kossuth-díjas író, műfordító első felesége, Alvin és a mókusok amerikai rajzfilm és nyíregyházi punk zenekar, Alvin Lee angol gitáros, énekes, a Ten Years After zenekar tagja, Alvina Valenta menyasszonyi ruha márka, a JLM Divatház nemzetközileg elismert tagja.

Tomaso Giovanni Albinoni (1671-1751) olasz barokk zeneszerző több mint 50 operát írt és a nevéhez fűződik az első szólóhegedű-koncert. Legismertebb műve az Adagio, mely a mai formájában nem is tőle származik. A 20. században állították össze töredékes kéziratokból a romantika jegyeit használva. Érdekesség még, hogy Johann Sebastian Bach kortársa volt, de ő nem ismerte Bach zenéjét, csak fordítva.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Tas névnap? Miért reccsent meg a forint árfolyama 2015. január 15-én? Ki csinál szódát? Keresztrejtvény – 16.02.05. Keresztrejtvény – 16.11.23. Agytorna 204. forduló Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: küldd el! vagy küld el!? Agytorna 232. forduló Hogyan írjuk helyesen: főzzön vagy fözzön?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.