Miért nézik meg jobban a férfiak a nagy mellű nőket?

A nagy mell a termékenység egyfajta szimbóluma. Evolúciós szempontból tudat alatt a férfi génjei számára nagyobb a túlélés esélye, ha termékenyebbnek látszó nővel kezd kapcsolatot. 

nagy mellű nő

A mell mérete a legtöbb törzsi kultúrában érdektelen, a mai – elsősorban nyugati – értékrend szerint egyre inkább a fenék mimikrijévé (utánzójává, helyettesítőjévé) vált.

Több kísérletet is végeztek, hogy ugyanaz a nő ugyanazon a szórakozóhelyen ugyanolyan ruhában jelent meg. Csak a melltartó kosarának mérete különbözött. Nagyobb méret esetén többen próbáltak kapcsolatba kerülni vele.

Ez azért is érdekes, mert, amíg a csípő mérete és a termékenység között van kapcsolat, addig a mell méret és a termékenység vagy az utódok táplálása szempontjából is elhanyagolható, ugyanis a mell méretét elsősorban a zsírszövetek, a szoptatás “képességét” pedig a tejmirigyek határozzák meg.

Ez is érdekelhet:

Van-e olyan légitársaság, ahol a stewardessek lenge öltözetben vannak? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: higgye vagy higgye? Agytorna 184. forduló Tudod melyik a világ legnagyobb barlangja? Mikor van Berta névnap? Hogyan írjuk helyesen: számítógép vagy számitógép? Hogyan írjuk helyesen: jár vagy járik? Január 31. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 10.25. Mikor van Anasztázia névnap? Melyik magyar bizonyította be Einstein elméletét?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.