Mi Tolna megye székhelye?

Szekszárd

Szekszard belyeg

Tolna megye Magyarország második legkisebb népességű megyéje. Tolna megye legismertebb nevezetességei: a gemenci erdő, a paksi atomerőmű, Szekszárd és a szekszárdi borvidék.  Szekszárd szülötte – többek között – Babits Mihály és Baka István.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: megszüntet vagy megszűntet? Október 18. – miről nevezetes? Szeptember 6. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: fent vagy fennt? Mi a címe a képnek? Milyen eredetű a lárma szavunk? Október 14. – miről nevezetes? Mikor van Ivett névnap? Hogyan írjuk helyesen: jóleső vagy jól eső? Hogyan írjuk helyesen: rugdos vagy rúgdos?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 2 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. “Tolna megye Magyarország legkisebb lakosságú megyéje.” Ez úgy nem jó ahogy a mondat helyesírása sem. Tolna megyében ugyanis nem törpék laknak hanem a többihez hasonló nagyságú, magasságú emberek! És nem a megye lakossága a legkevesebb hanem a megyeszékhelyé, vagyis Szekszárdé az összes többi megyeszékhely közül. Ha jól emlékezem akkor lélekszámban még a megyebeli Paks városa is lekörözi.

    1. Köszönöm az észrevételt. Benéztem. Nógrád megyében valóban kevesebben laknak mint Tolnában. Viszont Szekszárdon 2014. január elsején messze többen laktak mint Pakson (33ezer vs 19 ezer). A megfogalmazást is javítottam, hogy senki se gondoljon Tolna megyére mint pirinyó ember lakta vidékre.