Mi Tolna megye székhelye?

Szekszárd

Szekszard belyeg

Tolna megye Magyarország második legkisebb népességű megyéje. Tolna megye legismertebb nevezetességei: a gemenci erdő, a paksi atomerőmű, Szekszárd és a szekszárdi borvidék.  Szekszárd szülötte – többek között – Babits Mihály és Baka István.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: hosszú vagy hoszú? Augusztus 27. – miről nevezetes? Mikor van Gréta névnap? Mit jelent a „böstörög” kifejezés? Hogyan írjuk helyesen: magánfelhasználó vagy magán felhasználó? Mi Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye? Banán fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a banán? Hogyan írjuk helyesen: nyisd vagy nyizsd? Hogyan írjuk helyesen: helyes vagy hejes? Hogyan írjuk helyesen: súlyos vagy sulyos?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 2 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. “Tolna megye Magyarország legkisebb lakosságú megyéje.” Ez úgy nem jó ahogy a mondat helyesírása sem. Tolna megyében ugyanis nem törpék laknak hanem a többihez hasonló nagyságú, magasságú emberek! És nem a megye lakossága a legkevesebb hanem a megyeszékhelyé, vagyis Szekszárdé az összes többi megyeszékhely közül. Ha jól emlékezem akkor lélekszámban még a megyebeli Paks városa is lekörözi.

    1. Köszönöm az észrevételt. Benéztem. Nógrád megyében valóban kevesebben laknak mint Tolnában. Viszont Szekszárdon 2014. január elsején messze többen laktak mint Pakson (33ezer vs 19 ezer). A megfogalmazást is javítottam, hogy senki se gondoljon Tolna megyére mint pirinyó ember lakta vidékre.