Mi a podcast?

Általában hangfájl alapú, a neten hallgatható,  esetleg letölthető műsor vagy műsorfolyam. A podcastok tartalmazhatnak interjúkat, beszélgetéseket, híreket, zenéket.

Tulajdonképpen nagy vonalakban a podcast olyan, mint egy rádióadás. Viszont míg annak sugárzása / hallgatása egy adott frekvenciához, műsorrendhez, stúdióhoz és számtalan szakemberhez kötött, addig podcastot bárki készíthet, aki hangot tud rögzíteni és közzétenni az interneten.

podcast hangrögzítés
Egy klasszikus podcast mikrofon, mellyel bárki képes jó minőségben hangot rögzíteni (Fotó: Getty Images)

Arról nem is beszélve, hogy előállítása elenyésző a hagyományos rádióműsorokkal ellentétben. 

Podcast számos kategóriában születhet: a tudomány és a technika világától a gazdasági témakörön át egészen a zenéig, igen széles a skála. 

A podcastokat közvetlenül is hallgathatunk az azt kibocsájtó netes felületeken, portálokon,blogokon, de akár különböző eszközeinkre is (számítógép, tablet, mobiletefon) letöltve. Ezek lejátszásához azonban szoftverek és alkalmazások szükségesek. 

 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: hajas vagy halyas? Hogyan írjuk helyesen: diagram vagy diagramm? Hogyan írjuk helyesen: ígér vagy igér? Keresztrejtvény – 08.15. Augusztus 20. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek? Mi Csongrád megye székhelye? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: különböző vagy külömböző? Miért kék az ég?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.