Mi a podcast?

Általában hangfájl alapú, a neten hallgatható,  esetleg letölthető műsor vagy műsorfolyam. A podcastok tartalmazhatnak interjúkat, beszélgetéseket, híreket, zenéket.

Tulajdonképpen nagy vonalakban a podcast olyan, mint egy rádióadás. Viszont míg annak sugárzása / hallgatása egy adott frekvenciához, műsorrendhez, stúdióhoz és számtalan szakemberhez kötött, addig podcastot bárki készíthet, aki hangot tud rögzíteni és közzétenni az interneten.

podcast hangrögzítés
Egy klasszikus podcast mikrofon, mellyel bárki képes jó minőségben hangot rögzíteni (Fotó: Getty Images)

Arról nem is beszélve, hogy előállítása elenyésző a hagyományos rádióműsorokkal ellentétben. 

Podcast számos kategóriában születhet: a tudomány és a technika világától a gazdasági témakörön át egészen a zenéig, igen széles a skála. 

A podcastokat közvetlenül is hallgathatunk az azt kibocsájtó netes felületeken, portálokon,blogokon, de akár különböző eszközeinkre is (számítógép, tablet, mobiletefon) letöltve. Ezek lejátszásához azonban szoftverek és alkalmazások szükségesek. 

 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: hátul vagy hátúl? Október 29. – miről nevezetes? Mi Nógrád megye székhelye? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: ígéret vagy ígéret? Mikor van Bene névnap? Hogyan írjuk helyesen: Szabadság híd vagy Szabadság-híd? Agytorna 100. forduló Keresztrejtvény – 12.18. Hogyan írjuk helyesen: színtere vagy szinttere?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.