Mi a PÖCS?

Pedagógus Önértékelési Csoportok.

pöcs

Na, de ez mi? Önértékelési csoportok alakulnak az iskolákban, a tanárok kétévente egymást osztályozzák majd, de a szülők is kapnak kérdőívet.

Az önértékelést végző Pedagógus Önértékelési Csoportok, vagyis PÖCS-ök elnevezése azonban elég szerencsétlenül sikerült. Ezeknek az ”alakulatoknak” a feladata lesz az éves önértékelési terv elkészítése és feltöltése az Oktatási Hivatal által működtetett online felületre, az önértékelés előkészítése és megtervezése, a tanárok, szülők, diákok tájékoztatása, az önértékelésbe bevont pedagógusok felkészítése és támogatása – írta az Eduline.

 A tanároknak a kollégájukat többek között az alapján kell értékelniük, hogy mennyire ismeri a Nemzeti Alaptanterv szerinti tantárgyi követelményeket, áttekinthetőek-e a beszámolói, alapos-e a dokumentációja, nevelési kérdésekben konzultál-e velük, szervez-e a diákoknak szabadidős programokat, örömmel tanít-e, szakmai vitákban nyitott és toleráns-e, képezi-e magát, vannak-e új kezdeményezései. Az önértékelő kérdőívben is hasonló kérdések szerepelnek, a tanároknak pedig a diákokkal, szülőkkel, kollégákkal való kapcsolatukat is értékelniük kell. 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 212. forduló Hogyan írjuk helyesen: bíróság vagy biróság? Hogyan írjuk helyesen: hígító vagy higító? Mi a címe a képnek? Március 6. – miről nevezetes? Bálint családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Pongrác névnap? Május 3. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: egész szám vagy egészszám?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.