Mi a PÖCS?

Pedagógus Önértékelési Csoportok.

pöcs

Na, de ez mi? Önértékelési csoportok alakulnak az iskolákban, a tanárok kétévente egymást osztályozzák majd, de a szülők is kapnak kérdőívet.

Az önértékelést végző Pedagógus Önértékelési Csoportok, vagyis PÖCS-ök elnevezése azonban elég szerencsétlenül sikerült. Ezeknek az ”alakulatoknak” a feladata lesz az éves önértékelési terv elkészítése és feltöltése az Oktatási Hivatal által működtetett online felületre, az önértékelés előkészítése és megtervezése, a tanárok, szülők, diákok tájékoztatása, az önértékelésbe bevont pedagógusok felkészítése és támogatása – írta az Eduline.

 A tanároknak a kollégájukat többek között az alapján kell értékelniük, hogy mennyire ismeri a Nemzeti Alaptanterv szerinti tantárgyi követelményeket, áttekinthetőek-e a beszámolói, alapos-e a dokumentációja, nevelési kérdésekben konzultál-e velük, szervez-e a diákoknak szabadidős programokat, örömmel tanít-e, szakmai vitákban nyitott és toleráns-e, képezi-e magát, vannak-e új kezdeményezései. Az önértékelő kérdőívben is hasonló kérdések szerepelnek, a tanároknak pedig a diákokkal, szülőkkel, kollégákkal való kapcsolatukat is értékelniük kell. 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: mentolos vagy mentholos? Mikor van Évald névnap? Mikor kezdődött a 21. század? Hogyan írjuk helyesen: január 1-jétől vagy január 1-től? Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 07.16. Mikor van Bánk névnap? Keresztrejtvény – 16.12.04. Hogyan írjuk helyesen: c4súszda vagy csuszda? Keresztrejtvény – 08.17.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.