Melyik Magyarország második legmagasabb hegycsúcsa?

A Hidas-bérc. Vagy mégsem?

Mondják, hogy az ezüst is szépen csillog, de nincs könnyű dolga annak, aki az internet segítségével akarja kideríteni a választ a fenti kérdésre. „Kékes-tető / 1014 m” – ezt már az ovisok is tudják, de ki áll a második helyen?

A szintén mátrai, 965 méteres Galya-tetőt sokan vágnák rá a kérdésre, de a Kékes-tetőtől mindössze néhány kilométerre található Hidas-bérc ennél magasabb: 971 méter (más források alapján 973 méter).

Akkor miért nem egyértelmű a helyzet? Mert a sokak szerint a Hidas-bérc nem is számít önálló hegycsúcsnak, hiszen az a Kékes egyik oldalnyúlványának a legmagasabb pontja. Ha ezt az érvet elfogadjuk, akkor a továbbra is marad a Galya-tető a dobogó 2. fokán.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: szimfonikus vagy szimfónikus? Hogyan írjuk helyesen: golyó vagy gojó? Hogyan írjuk helyesen: pulyka vagy pujka? Az alkoholbetegek felnőtt gyerekei alkoholisták lesznek-e? Hogyan írjuk helyesen: földre vagy főldre? Kiknek fájhat leginkább a forint beszakadása? Hogyan töltsük a mobiltelefont vagy laptopot, hogy ne károsodjon a lítium ionos aksi? Mi az ártány? Ötöslottó nyerőszámok a 8. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: pompon vagy pom-pom?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.