Melyik a világ legnagyobb virága?

A raflézia.

raflézia

 

A Rafflesia nemzetségbe, illetve családba tartozó növényeket az egykori brit gyarmat, Szingapúr alapítójáról nevezték el. Sir Stamford Raffles-t egy botanikus is elkísérte Délkelet-Ázsiába. Az ő neveJoseph Arnoldi volt, ezért a virág nevének második része rá utal: Rafflesia arnoldi. A rafléziának 1988-ig 16 faját fedezték fel.

raflézia2 raflézia3 raflézia4

Nincs szára, sem levele, sem gyökere. 10 hónapra van szüksége, hogy káposztafej nagyságú legyen. Néhány óra alatt a húsos szirmok kinyílnak, és a virág már teljes pompájában ragyog. Virágában, amelynek szépségében csak pár napig gyönyörködhetünk, tüskeszerű kinövések vannak.

A virág élőhelye Délkelet-Ázsia, azon belül pedig a Maláj-félsziget, Borneó és Szumátra.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Május 24. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: Földközi-tenger vagy Földközi tenger? Mikor van Farkas névnap? Hogyan írjuk helyesen: szellem vagy szelem? Hogyan írjuk helyesen: pontosan vagy pontossan? Hogyan írjuk helyesen: kommunikáció vagy komunikáció? Mikor hajtottak végre utoljára halálos ítéletet Magyarországon, és miért végezték ki az elítéltet? Keresztrejtvény – 16.08.27. Hogyan írjuk helyesen: lepapíroz vagy lepapiroz? Hogyan írjuk helyesen: hely vagy hej?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.