Melyik a világ legnagyobb virága?

A raflézia.

raflézia

 

A Rafflesia nemzetségbe, illetve családba tartozó növényeket az egykori brit gyarmat, Szingapúr alapítójáról nevezték el. Sir Stamford Raffles-t egy botanikus is elkísérte Délkelet-Ázsiába. Az ő neveJoseph Arnoldi volt, ezért a virág nevének második része rá utal: Rafflesia arnoldi. A rafléziának 1988-ig 16 faját fedezték fel.

raflézia2raflézia3raflézia4

Nincs szára, sem levele, sem gyökere. 10 hónapra van szüksége, hogy káposztafej nagyságú legyen. Néhány óra alatt a húsos szirmok kinyílnak, és a virág már teljes pompájában ragyog. Virágában, amelynek szépségében csak pár napig gyönyörködhetünk, tüskeszerű kinövések vannak.

A virág élőhelye Délkelet-Ázsia, azon belül pedig a Maláj-félsziget, Borneó és Szumátra.Hogyan írjuk helyesen: árul vagy árúl? A 10 legjobb C-vitamin forrás Ötöslottó nyerőszámok a 7. játékhéten 2016-ban Mikor van Bertold névnap? Hogyan írjuk helyesen: előre vagy elöre? Hogyan írjuk helyesen: naivitás vagy naívitás? Keresztrejtvény – 09.20. Keresztrejtvény – 07.14. Mikor van Etel névnap? Mikor van Antal névnap?