Kizárják-e gyorsúszóversenyből azt, aki kutyaúszásban nyer?

Nem

gyorsűszás

A gyorsúszást angolul free style-nak azaz szabad stílusnak hívják. Ami eleinte azt jelentette, hogy akármilyen stílusban lehetett úszni. Azóta már vannak bizonyos megkötések. A nemzetközi szövetség szabályai szerint:

“Gyorsúszás azt jelenti, hogy az úszó tetszése szerint választott úszásmóddal haladhat, kivéve a vegyes úszásban és vegyes váltóban ahol a gyorsúszás megnevezés olyan úszásmódot jelent, amely eltér a mell-, a hát- és a pillangóúszástól. (tehát kutyaúszás megengedett)

Gyorsúszás közben fordulásnál és célba érésnél a versenyző bármely testrészével érintenie kell a falat.

A versenytáv folyamán az úszó teste valamely részének át kell törnie a vízfelszínt, kivéve a fordulókat és a rajtot, továbbá a rajt és fordulókat követő legfeljebb 15 m-es távot. Ennél a pontnál a fejnek a vízfelszínt át kellett törnie.”

(köszönjük Pásztói István olvasónknak a hivatalos magyar fordítást)

Ez is érdekelhet:
Mit viseljek az uszodában?
Hogyan osztoztok többen egy sávban? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.06.09. Ötöslottó nyerőszámok a 25. játékhéten 2016-ban Mióta kötelező a nyelvvizsga a diplomához? Mióta van dacebook? Mikor van Boglárka névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 14. játékhéten 2016-ban Mikor van Zoltán névnap? Mi az abszolút hidegrekord a Földön, amit természetes körülmények között mértek? Keresztrejtvény – 08.14. Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.