Ki zenésítette meg a Nemzeti Dalt?

Tolcsvay László

1973-ban Petőfi Sándor születésének 150. évfordulóját ünnepelték. A KISZ vagy az Országos Rendező Iroda több ismert zenekart felkért, hogy zenésítsenek meg Petőfi verseket. Nem határozták meg, hogy melyeket. Tolcsvay László a Nemzeti Dalt választotta.

Tolcsvayék és a Trió néven szereplő könnyűzenei együttesével énekelték el a megzenésített verset az ORI épületében. Azonban az akkori politikai helyzetben ez merész vállalkozásnak bizonyult, így lemezen nem jelent meg. Sőt 1973-tól 1981-ig Tolcsvayék nem is adták elő. 1973 végén a Tolcsvay zenekar utolsó koncertjén elhangzott, itt sokan felvették szalagos magnóra. Ilyen zugfelvételről játszották a Szabad Európa Rádióban.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Szeptember 28. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok a 2. játékhéten 2017-ben Keresztrejtvény – 16.10.06. Tudod-e, mit rejtett el Csontváry az egyik képén? Mikor van Zseraldina névnap? Agytorna 10. forduló: képrejtvény! Mi Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye? Ötöslottó nyerőszámok a 37. héten – 2015.09.12. Keresztrejtvény – 11.20. Mióta van Ötöslottó Magyarországon?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.