Ki írta a Micimackót?

Alan Alexander Milne

Micimacko

1926-ban írta meg nagysikerű regényét kisfiának. Majd 1928-ban a folytatás is elkészült Micimackó kuckója címmel. Magyarul Karinthy Frigyes fordításában olvashatjuk a könyveket. Milne a XX. századi szokásnak megfelelően gyermeknek mesél a történetekkel, de a felnőttek is szívesen hallgatják.

Több mint 20 nyelvre fordították le, a legnépszerűbb gyermekkönyvek között tartják számon. Amerikából Micimackó kultusz indult ki, miután oda kerültek az eredeti játékállatok. Milliószámra kerültek a boltokba a szereplőkkel ellátott tárgyak, ruhák, kifestőkönyvek.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: Szabadság-hegy vagy Szabadsághegy? Hogyan írjuk helyesen: folyj vagy fojj? Hogyan írjuk helyesen: igazság vagy ígazság? Hogyan írjuk helyesen: képzelje vagy kébzelje? Hogyan írjuk helyesen: jó éjt vagy jóéjt? Hogyan írjuk helyesen: fürödj vagy fűrödj? Hogyan írjuk helyesen: rémiszt vagy rémíszt? Hogyan írjuk helyesen: különbség vagy külömbség? Milyen eredetű a fifika szavunk? Hogyan írjuk helyesen – fridzsider, vagy frizsider?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.