Mikor lesz karácsony 2023-ban?

December 25., hétfőn és december 26., kedden.

A karácsony az egyik legnagyobb keresztény ünnep, teológiailag a húsvét ünnepe után a legnagyobb, amivel Isten fia, Jézus Krisztus földi születésére emlékeznek.

December 24., Szenteste napja vasárnapra esik 2023-ban. Karácsony első napja, vagyis december 25-e hétfő, második napja december 26-a keddre esik. Mivel Szenteste napja 2023-ban vasárnapra, azaz munkaszüneti napra esik, így ebben az évben nem kell dolgozni ezen a napon. A karácsony két napja, azaz december 25. és 26. pedig ünnepnap, azaz a legtöbbeknek ekkor sem kell dolgozniuk, az iskolában pedig egész héten téli szünetet tartanak.

via GIPHY

A karácsony a béke, a szeretet, a meghittség ünnepe. Sokaknak ez az év legszebb időszaka, amikor összegyűl a család, kicsit minden elcsendesedik. És természetesen a karácsony a sütés-főzés, a vendégvárás és az ajándékozás időszaka is, ami minden évben sok fejtörést és aggodalmat okoz: mi legyen a menü, és mi kerüljön a fa alá? A linkre kattintva olvashatsz olyan karácsonyi spórolós tippeket, amik segítenek elkerülni a túlzott kiadásokat az ünnepi időszakban.