Június 5. – miről nevezetes?

Környezetvédelmi világnap

Környezetvédelmi világnap

1972-ben tartotta az ENSZ az első „Ember és bioszféra” című környezetvédelmi világkonferenciát. A tanácskozás kezdőnapját környezetvédelmi világnappá nyilvánították. Célja, hogy felhívják a figyelmet minél szélesebb körben a környezetszennyezés következményeire. Valamint az együttgondolkodás és a közös cselekvés elősegítése, a fenntartható fejlődés eszméjének terjesztése kerül a középpontba ezen az alkalmon. Konkrét célkitűzések: a környezetszennyezés megelőzése, a szemét- és hulladékképződés csökkentése, energiatakarékosság, megújuló természeti erőforrások használata, helyi erőforrások minél szélesebb körű használata. Világszerte figyelemfelhívó akciókat szerveznek ezen a napon.

Névnapok: Fatime, Fatima, Bonifác.

Ezen a napon született:

  • Gábor Dénes elektromérnök 1900-ban. 1947-ben alkotta meg a holográfiát, ezzel lehetővé tette a képek rögzítésének egy olyan módját, ami több információ rögzítését tette lehetővé, mint a korábbi eljárások. 1971-ben találmányáért fizikai Nobel-díjat kapott.
  • Ken Follett író 1949-ben.

Ezen a napon hunyt el:

  • Ronald Reagan az Amerikai Egyesült Államok 40. elnöke 2004-ben. 1967-től 1975-ig volt Kalifornia kormányzója, majd 1981-től 1989-ig elnök.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 105. forduló Mi az a flaszter? Hány magyar miniszterelnököt végeztek ki? Január 19. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: külseje vagy kűlseje? Hogyan írjuk helyesen: iszik vagy iszík? Február 5. – miről nevezetes? Agytorna 60. forduló Hogyan írjuk helyesen: hadd lássam vagy haggy lássam? Agytorna 238. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.