Július 20. – miről nevezetes?

1958-ban ezen a napon született Sebeők János író, esszéíró, médiaszemélyiség.

1967-től, kilenc éves korától publikál verseket, majd szépprózát. Sárkányviadal című regénye volt az első műve, 1980-ban. 1991-ben A lázadó Bioszféra című könyve jelent meg, melynek érdekessége, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert párducketrecében ülve írta. Felhívni igyekezett a figyelmet a sokszínűség, azaz a biodiverzitás csökkenésére. 2003-ban a Big Brother valóságshowban is részt vett. Győzikével volt napokon keresztül összezárva. Küldetéstudattal érkezett a showba, fel akarta használni a szereplését arra, hogy az emberek és a természet viszonyának problémáit megvilágítsa, követőket szerezzen. Ez azonban nem sikerült. 2003 és 2009 között a bulvársajtó állandó szereplője volt. 2009-ben azonban elege lett ebből a világból, a médiabohóc szerepből, és elvonult a nyilvánosságtól. 2006-ban Melorepp Sebeők címmel lemeze jelent meg. Többek között a tévémacit nem kedvelő embereknek is iránymutatást nyújt egyik dalával.

Névnapok: Illés, Margaréta.

Ezen a napon született:

  • Martinovics Ignác szerzetes, a magyar jakobinus mozgalom szervezője 1755-ben.
  • Natalie Wood színésznő 1938-ban.
  • Kásás Tamás vízilabdázó 1976-ban.
  • Fehér Miklós labdarúgó 1979-ben. A portugál Benfica játékosa volt, valamint magyar válogatott is, amikor egy meccs 91. percében hirtelen összeesett, és az orvosi kezelés ellenére meghalt, mindössze 24 évesen.

Ezen a napon hunyt el:

  • Dózsa György, az 1514-es parasztfelkelés vezére, 1514-ben kivégeztek.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: mondta vagy monta? Hogyan írjuk helyesen? Hogyan írjuk helyesen: enyém vagy enyimé? Mi az a „rossz” koleszterin? Mi a Netflix? Február 7. – miről nevezetes? Mi Pest megye székhelye? Hogyan írjuk helyesen: gallyaz vagy gajjaz? Mikor van Zsigmond névnap? Mikor van Eugénia névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.