Július 11. – miről nevezetes?

Népesedési világnap

Az ENSZ 1987-ben július 11-ét nyilvánította a népesedés világnapjának, mert ekkor született meg az ötmilliárdodik ember. 1999. október 12-én pedig megérkezett a hatmilliárdodik földlakó. A kormányzatokat mindig érdekelte, hogyan alakul a népesség létszáma. A gyors növekedés annak köszönhető, hogy a halandósági viszonyok rendkívüli mértékben javultak, a születéskor várható átlagéletkor egyre növekszik. Így hiába születik kevesebb gyerek, az emberek tovább élnek, és ez népességgyarapodást jelent. A világ gazdasági termelése gyorsan növekszik, így több embert is el tudna tartani. A fejlődés eredményei azonban egyenlőtlenül oszlanak el. Az Európai Uniónak azonban a népesség csökkenésével és elöregedésével kell szembenéznie.

Névnapok: Nóra, Lili, Nelli, Benedek.

Ezen a napon született:

  • Giorgio Armani olasz divattervező 1934-ben. Az olasz milliárdosok listáján a harmadik helyen szerepel. Divatházaknak dolgozott, majd saját férfi divatmárkát hozott létre. Ezt követte a női részleg, majd a kiegészítők. Így már létezik Armani-fehérnemű, -napszemüveg, -fürdőruha, -gyermekruházat és –ékszer is.
  • Csuja Imre Jászai Mari-díjas színész 1960-ban.

Ezen a napon hunyt el:

  • Cillei Borbála magyar királyné 1451-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: gyapjúing vagy gyapjú ing? Hogyan írjuk helyesen: ízelítő vagy izelitő ? Hogyan írjuk helyesen: hosszú vagy hosszu? Agytorna 80. forduló Keresztrejtvény – 16.02.15. Hogyan írjuk helyesen: egyik sem vagy egyiksem? Hogyan írjuk helyesen: addig vagy adig? Hogyan írjuk helyesen: kilátás vagy kílátás? Hogyan írjuk helyesen: nemsokára vagy nem sokára? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.