Január 31. – miről nevezetes?

1964. január 31-én láthatták a tévénézők az első Delta híradót.

delta

1965-től 1996-ig Kudlik Júlia vezette a műsort. A negyedik tudományos műsor volt a Magyar Televízió repertoárjában, ezért is kaphatta a Delta nevet, amely a görög ábécé negyedik betűje. A célkitűzése a műsornak az volt, hogy a tudományos eredményekről, technikai vívmányokról tájékoztassa a nézőket.

 >Ki szerezte a Delta zenéjét?

Névnapok: Marcella, János.

Ezen a napon született:

  • Oláh Ibolya énekes, dalszerző 1978-ban. A 2003-2004-es Megasztár műsorban második helyezést ért el, ami ismertté tette.
  • Justin Timberlake énekes 1981-ben.

Ezen a napon halt meg:

  • Alan Alexander Milne író, a Micimackó könyv szerzője 1956-ban.
  • Jancsó Miklós filmrendező, művész 2014-ben.

Bosco Szent János ünnepe az egyházban. Kilenc éves kora óta tanította a köré gyűlő gyerekeket. A Szalézi Szent Ferenc Társulat alapítója volt. Az 1854-ben pusztító kolerajárvány idején társaival együtt ápolta a betegeket.

Csillagjegy: Vízöntő

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Emanuéla névnap? Agytorna 21. forduló: képrejtvény! A Netflix az egyetlen online streaming-szolgáltatás? Hogyan írjuk helyesen: bizony vagy bízony? Hogyan írjuk helyesen: sírjon vagy sirjon? Hogyan írjuk helyesen: csoki vagy csokí? Hogyan írjuk helyesen: nagymértékben vagy nagy mértékben? Keresztrejtvény – 12.02. Február 5. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: rekord vagy rekkord?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.