Igaz-e, hogy a legtöbb bankjegy kokainnal szennyezett?

Sok ország esetében igaz.

 

koksz

Még nem létezik az egész Földre kiterjedő tanulmány a bankjegyek kokainnal való szennyezettségéről, de számos országban folytattak erre vonatkozólag kutatásokat.

2009-ben megállapították, hogy az amerikai papírpénzek kb. 90%-án található kokain nyoma, míg Kanadában 85% és Brazíliában 80% volt ugyanez az érték. Az azonos kutatásban vizsgált kínai és japán bankjegyek sokkal alacsonyabb százalékban (20 és 12%) voltak érintettek. Egy 2007-es ír teszt során megvizsgált 45 bankjegy mindegyike pozitív eredményt adott, míg 2006-ban a spanyol Eurók 94%-a bizonyult bűnösnek. 2003-ban Németországban 10-ből 9 Euro bankjegy volt a droggal szennyezett.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden bevizsgált papírpénzt kokain szippantására használtak fel: kiderült ugyanis az is, hogy a bankjegyek egymáshoz dörzsölődve – például az ATM-ekben – “terjesztik” egymás közt az illegális anyagot.

 

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan lehet a Bubba-játékot mobilon játszani? Milyen filmek nézhetők a Netflixen? Keresztrejtvény – 16.09.19. Keresztrejtvény – 16.04.26. Mi a címe a képnek c. játék részletes pályázati szabályzata Hogyan írjuk helyesen: ízelítő vagy ízelittő? Mióta oltanak rubeola ellen? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: külseje vagy kűlseje? Agytorna 122. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.