Hova menjek kirándulni Magyarországon?

7 helyet ajánlunk, amit egyszer az életben
látnod kell.

tapolcai-tavasbarlang 

 

Rendszeresen nézd át a bakancslistád. Mi az, amit már teljesítettél és mi vár még rád. Például az, hogy felfedezd Magyarország természeti szépségeit. Biztos, hogy a következő pár hellyel nem fogsz mellé.

1. Balaton-felvidéki tanúhegyek

balaton-felvidéki-tanúhegyek

A Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács, a Tóti-hegy, a Haláp, valamint a Balatontól messzebbre eső Somló-hegy, a Kis-Somló és a Ság-hegy alkotják a tanúhegyeket. Évmilliókkal ezelőtt, a Pannon-tenger mélyén heves vulkanikus tevékenység zajlott, ennek emlékét őrzik.

2. Tapolcai-tavasbarlang

tapolca-tavasbarlang

 

Nincs még egy olyan barlang az országban, amit csónakkal járhattok be. A vízen evezve 300 méteren át gyönyörködhettek a feltörő meleg víz alkotta járatokban.

3. Tihanyi levendulás

tihanyi-levendulás

 

A tihanyi levendulás ma már az egész félsziget szimbóluma. Az itt aratott levendula illóolaj-tartalma magasabb, mint a franciáé, ahonnan az első tövek származtak.

4. Szalajka völgy

szalajka-völgy

 

A Bükk hegység és az ország egyik legszebb magashegységi jellegű völgye.  A karsztforrásokból eredő patakok vizéből lerakódott mésztufa lépcsőszerű képződményt hozott létre, a rajta fátyolosan lezúduló tiszta víz csodálatos látványt nyújt.

5. Hegyestű

hegyestű

 

A Hegyes-tű egy tanúhegy a Balaton-felvidéken, a Káli-medence keleti peremén. Egy vulkán egykori kráterében jött létre. A magma megrekedt, és hűlése során öt- és hatszögletű, 20–40 cm átmérőjű bazaltoszlopokká szilárdult.

6. Megyer-hegyi tengerszem

megyer-hegyi-tengerszem

 

A Sárospatak fölötti Megyer-hegyen lévő tengerszemnél a sziklafalak helyenként 70 méterre magasodnak a víztükör fölé. Egy bánya is működött itt a 15. századtól kezdődően, így emberi kéz is formálta a területet.

7. A Gaja-szurdok és a római fürdő

gaja-szurdok

Bakonynána a Zirci kistérségben található. Leghíresebb része a csodálatos Gaja szurdokvölgy. A völgy váratlanul összeszűkül és a patak a két függőleges sziklafal alkotta szurdokba ömlik. Ha mentek, kora tavasszal tegyétek. A Gaja-patak ugyanis a megolvadt hó okozta víztömeg miatt látványosan, bővizűen zuhog bele a sziklákkal körbefogott tavacskába. 

  

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: menü vagy menű? Hogyan írjuk helyesen: bolgár vagy bulgár? Hogyan írjuk helyesen: szájharmonikázik vagy szájharmónikázik? Hogyan írjuk helyesen: mondta vagy monta? Hogyan írjuk helyesen: add ide nekem vagy add oda nekem? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: imád vagy ímád? Hogyan írjuk helyesen: higgyem vagy higyjem? Mit viseljek az uszodában?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.