Hogyan tudom megbecsülni a vérem alkoholszintjét?

Véralkoholszint kalkulátor segítségével.

Hasznos lehet az interneten többféle formában elérhető eszköz, ha meg akarom határozni, hogy alkoholos ital fogyasztása után mennyi idővel vezethetek gépjárművet.

A kalkulátor a testtömeg, nem, elfogyasztott ital fajtája és mennyisége, illetve a fogyasztás után eltelt idő függvényében becsüli a véralkoholszintet.

Ha valakinek a véralkoholszintje 0,5 ezrelék feletti a közúti ellenőrzés során, akkor elveszik a jogosítványát és büntetőeljárás indul ellene, ami akár börtönbüntetéssel is végződhet. A szondázás akár benzinkúton vagy áruházi parkolóban is történhet.

Ha egy 80 kg testsúlyú férfi 2 órája megivott 3 pohár sört, ami körülbelül 9-10 deciliternek felel meg, akkor a véralkoholszintje 0,56 ezrelék körüli.

Megéri-e alkoholos befolyásoltság alatt járművet vezetni? 2013-ban 1662 olyan baleset történt Magyarország közútjain, ahol az elkövető szeszes italtól befolyásolt állapotban volt. Az áldozatok közül vajon hányan nem fogyasztottak alkoholt, azaz vétlenek voltak? Vajon mennyi anyagi kár keletkezett? Vajon hányan haltak meg az áldozatok közül, vagy nyomorodtak meg a hátralévő életükre? Az ittas járművezetők hogyan tudják túltenni magukat azon, hogy vétlen embert nyomorítottak meg? Érdemes ezeket a kérdéseket is végiggondolni, mielőtt felelőtlenül döntünk magunk és mások élete felett…Hogyan írjuk helyesen: karvaly vagy karvaj? Mióta gyártják a Kinder Csokoládét? Fodor családnév – mi az eredete, jelentése? Február 22. – miről nevezetes? Halász családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Ajtony névnap? Meddig élt kopjadarabbal a fejében Baksa Márk? Keresztrejtvény – 16.08.17. Hogyan írjuk helyesen: májas vagy mályas? Keresztrejtvény – 07.12.