Hogyan tudom megbecsülni a vérem alkoholszintjét?

Véralkoholszint kalkulátor segítségével.

Hasznos lehet az interneten többféle formában elérhető eszköz, ha meg akarom határozni, hogy alkoholos ital fogyasztása után mennyi idővel vezethetek gépjárművet.

A kalkulátor a testtömeg, nem, elfogyasztott ital fajtája és mennyisége, illetve a fogyasztás után eltelt idő függvényében becsüli a véralkoholszintet.

Ha valakinek a véralkoholszintje 0,5 ezrelék feletti a közúti ellenőrzés során, akkor elveszik a jogosítványát és büntetőeljárás indul ellene, ami akár börtönbüntetéssel is végződhet. A szondázás akár benzinkúton vagy áruházi parkolóban is történhet.

Ha egy 80 kg testsúlyú férfi 2 órája megivott 3 pohár sört, ami körülbelül 9-10 deciliternek felel meg, akkor a véralkoholszintje 0,56 ezrelék körüli.

Megéri-e alkoholos befolyásoltság alatt járművet vezetni? 2013-ban 1662 olyan baleset történt Magyarország közútjain, ahol az elkövető szeszes italtól befolyásolt állapotban volt. Az áldozatok közül vajon hányan nem fogyasztottak alkoholt, azaz vétlenek voltak? Vajon mennyi anyagi kár keletkezett? Vajon hányan haltak meg az áldozatok közül, vagy nyomorodtak meg a hátralévő életükre? Az ittas járművezetők hogyan tudják túltenni magukat azon, hogy vétlen embert nyomorítottak meg? Érdemes ezeket a kérdéseket is végiggondolni, mielőtt felelőtlenül döntünk magunk és mások élete felett…

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Margit névnap? Hogyan írjuk helyesen: szimmetrikus vagy szimetrikus? Február 10. – miről nevezetes? November 24. – miről nevezetes? Mi Komárom-Esztergom megye székhelye? Mikor van Mózes névnap? Mikor van Ella névnap? Mikor van Kálmán névnap? Hogyan írjuk helyesen: ajánlólevél vagy ajánló levél? Hogyan írjuk helyesen: szívató vagy szivató?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.