Hogyan kezelhető az övsömör?

Többféleképpen. 

Az övsömör a bárányhimlő által okozott ideg- és bőrgyulladás. A vírusok pusztításában a korán megkezdett aciklovír kezelés lehet hatékony.

A bőrelváltozások kezelésének célja a fájdalom és gyulladás csökkentése, melyek hűtőpasztákkal, rázókeverékekkel lehetséges.

B12-vitamin injekciók segíthetik a gyulladt idegek gyógyulását. A fájdalmak enyhítésére olykor erős fájdalomcsillapítókra is szükség lehet. A kiütések múltán is fennmaradó idegfájdalom esetén szteroid gyulladásgátló is adható.

Fotóillusztráció: Getty Images

Amíg a vírusok élnek, a szteroid gyulladásgátlók adása természetesen ellenjavallt, mert az immunrendszer további gyengítése a folyamatot súlyosbítja. Különösen veszélyesek azok az esetek, melyek az arcon jelentkeznek és a szemet is érintik. Ezek gyógyítása igen felelősségteljes szakorvosi feladat.

Az övsömör gyógyulási esélyei, a betegséggel kapcsolatos további tudnivalók itt.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: köpeny vagy köppeny? Mikor van Olga névnap? Keresztrejtvény – 16.02.28. Mikor van Adél névnap? Munkaszüneti napok és hosszú hétvégék 2023: melyik, mikor van? Hogyan írjuk helyesen: cigizik vagy cígizik? Keresztrejtvény – 16.01.01. Keresztrejtvény – 10.25. Erre figyeljen, ha gyümölcsfát ültet Hogyan írjuk helyesen: műfaj vagy müfaj?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.