Hogyan kezelhető az övsömör?

Többféleképpen. 

Az övsömör a bárányhimlő által okozott ideg- és bőrgyulladás. A vírusok pusztításában a korán megkezdett aciklovír kezelés lehet hatékony.

A bőrelváltozások kezelésének célja a fájdalom és gyulladás csökkentése, melyek hűtőpasztákkal, rázókeverékekkel lehetséges.

B12-vitamin injekciók segíthetik a gyulladt idegek gyógyulását. A fájdalmak enyhítésére olykor erős fájdalomcsillapítókra is szükség lehet. A kiütések múltán is fennmaradó idegfájdalom esetén szteroid gyulladásgátló is adható.

Fotóillusztráció: Getty Images

Amíg a vírusok élnek, a szteroid gyulladásgátlók adása természetesen ellenjavallt, mert az immunrendszer további gyengítése a folyamatot súlyosbítja. Különösen veszélyesek azok az esetek, melyek az arcon jelentkeznek és a szemet is érintik. Ezek gyógyítása igen felelősségteljes szakorvosi feladat.

Az övsömör gyógyulási esélyei, a betegséggel kapcsolatos további tudnivalók itt.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: exfeleség vagy ex feleség? Hogyan írjuk helyesen: betűvel vagy betüvel? Hogyan írjuk helyesen: felbujtó vagy felbújtó? Hogyan írjuk helyesen: kulturális vagy kulturális? Hogyan írjuk helyesen: portfólió vagy portfolió? Mikor van Kerény névnap? Hogyan írjuk helyesen: hajlás vagy halylás? Hogyan írjuk helyesen: hív vagy hiv? Hogyan írjuk helyesen: hunyj vagy húnyj? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.