Hogyan kell kiejteni Benedict Cumberbatch nevét?

Kb “Benedikt Kámbebács”, de hallgasd meg lejjebb.

 

Martin Freeman & Benedict Cumberbatch Film "Sherlock"

A “Benedikt Kámbebács” elég idétlen, nem vitás, de ha az alábbi videóban 0:28-nál saját szájából is hallod, már nem is annyira. Magyar ajkú próbálkozóknak a legfurább valószínűleg, hogy az angolban a magánhangzó után álló r nincs ejtve (egészen pontosan csak módosítja a magánhangzó kiejtését). Tehát ezeket a szavakat ha helyesen ejtjük, akkor nincs bennük olyan r, mint a mi magyar répánkban és mogyorónkban: start, car, war, dinner, standard, turkey.
Ezen a linken meghallgathatjuk, hogyan ejti ki egy USA-beli, egy brit és egy kanadai anyanyelvű a sztár nevét.

És itt van még egy csomó hír is a megérdemelten felkapott színészről, akit az itthoni közönség leginkább a Sherlock TV-sorozatból, a Hobbit trilógiából ismer. Aki látta másban is, írja meg, szerinte hol alakítja a legnagyobbat. Itt a teljes munkássága.Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.05.10. Hogyan írjuk helyesen: műfaj vagy müfaj? Hogyan írjuk helyesen: Lánchíd vagy Lánc-híd? Farkas családnév – mi az eredete, jelentése? Agytorna 153. forduló Keresztrejtvény – 16.03.14. Hogyan írjuk helyesen: kürtöl vagy kűrtöl? Hogyan írjuk helyesen: prelűdök vagy prelüdök? Keresztrejtvény – 11.30. Keresztrejtvény – 16.04.09.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 2 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.