Kicsoda Harsányi Levente?
Harsányi Levente magyar műsorvezető, 1970. március 21-én született Budapesten.

Harsányi Levente pályafutása

Harsányi Levente műsorvezető, énekes a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén.
Harsányi Levente műsorvezető, énekes a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kommunikáció szakon szerzett diplomát a Budapest Média Intézetben (BMI). Műsorvezetői karrierje 1996-ban kezdődött, amikor is a TV3-csatornán vezette az Aszfaltbetyár című műsort. Szintén a TV3-nál, 1998-ban a Zenefon című műsorban is szerepelt műsorvezetőként.

Harsányi Levente a kétezres évek elején a Magyar Televízió Luxor című szerencsejáték műsorát vezette. Ezt követően áttért a rádiós szférába, 2001 és 2003 között a Roxy Rádióban vezetett egy reggeli műsort. Majd visszatért a TV képernyőre, a TV2 csatornán a Dalnokok Ligája műsorvezetője volt, a zenés vetélkedőé, ahol együttesek versenyeztek. A Csináljuk a fesztivált!, a közmédia zenés show-műsorának is ő volt az egyik műsorvezetője. 2006 és 2012 között ismét rádiós műsorvezető volt a Rádió 1-nél.

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjét vezették Novodomszky Évával közösen. 2014-ben visszatért A Dalba, ami az M1 csatorna dalválasztó műsora volt az Eurovíziós Dalfesztiválra. Rátonyi Krisztinával vezették a Dal backstage műsorát 2015-ben. 2016-ban és 2017-ben is ő vezette a Dal kiegészítő műsorát, a Dal+, ezúttal Tatár Csillával közösen a Duna Tv-csatornán.

2011-ben a Balatoni Nyár című műsorban szerepelt, ahol Balaton-parti településeket és programokat mutattak be, illetve ugyanebben az évben a Sztárok a pácban műsorban is feltűnt szereplőként. Harsányi Levente vezette az M1 Legenda című zenés műsorát 2013-ban. 2020-ban a Tündérszépek háromfordulós szépségverseny házigazdája volt. A 2015-ben indult zenés sorsolási SzerencseSzombat című műsor egyik állandó műsorvezetője. 2022 óta a Sportrádió Sport Reggel című műsorát vezeti Risztov Évával.

A műsorvezetésen kívül más területeken is szerepelt, például 1999-ben feltűnt a Barátok köztben, 2022-ben pedig játszott a Keresztanyu című vígjátékban. 2020-ban a musicalek világában is kipróbálta magát színészként, az Erkel Színház ’Puskás, a musical’ című darabjában.

Harsányi Levente díjai

  • 2001-ben és 2002-ben megnyerte a Legjobb rádiós műsorvezető díjat.
  • 2016-ban a Regionális Prima Primissima díjat ítélték neki a magyar sajtó kategóriában. 

Harsányi Levente magánélete

Harsányi Péter két gyermek édesapja, 2009-ben született meg fia, Harsányi Nándor, 2014-ben pedig a lánya, Harsányi Lilla. Jelenleg Obersovszky Larával alkot egy párt a műsorvezető, akivel a Story magazinban hozták nyilvánosságra kapcsolatukat, ahol arról is nyilatkoztak, hogy jól kijönnek egymás gyermekeivel.

Ez is érdekelhet: 

Mikor van Levente névnap?