Hagyma fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a hagyma?

Túl sok hagymát aprítottál fel, vagy csak egy fél hagyma szükséges a recepthez? Hogy ne kelljen kidobni a maradékot, érdemes lefagyasztani.

A fagyasztott hagyma a legjobban főtt ételekhez használható. Például levesben, pörköltben, rakott ételekben.

Hagyma fagyasztása
A fagyasztott apróra vágott hagyma azért is praktikus, mert könnyen előkapható a mélyhűtőből, ha sietnénk az ebéd, vagy vacsora elkészítésével. Fotó: Getty Images

A hagyma fagyasztása nagyon egyszerű, csak néhány percet vesz igénybe. Tipp: ne használjunk simítózáras szendvicszacskót, hanem vastagabb, jól záródó fagyasztózsákra van szükség, hogy ne legyen hagymaszag a mélyhűtőben, vagy legalábbis minimálisra csökkentsük a mértékét.

Az apróra vágott hagyma fagyasztása

Hámozzuk meg a hagymát. Vágjuk, vagy szeleteljük fel a kívánt méretre. Az apróra vágott hagymást tegyük a fagyasztózsákba, és minél több levegőt nyomjunk ki belőle, mielőtt lezárjuk.

Célszerű több zsákot használni, és kisebb adagokban lefagyasztani az apróra vágott hagymát, így később biztosan annyit vehetünk majd elő a mélyhűtőből, amennyire szükségünk van a recepthez. 

A fagyasztott apróra vágott hagymát három-hat hónapon belül használjuk fel, eddig őrzi meg legjobban az ízét.  

(Via)Hogyan írjuk helyesen: Chicago vagy Chicagoban? Keresztrejtvény – 16.04.11. Hogyan írjuk helyesen: aero- vagy aeró? Keresztrejtvény – 16.03.18. Június 16. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.07.17. Hogyan írjuk helyesen: közé vagy kőzé? Hogyan írjuk helyesen: köszi vagy kösszi? Mikor van Örs névnap? Hogyan írjuk helyesen: gumi vagy gumí?