Hagyma fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a hagyma?

Túl sok hagymát aprítottál fel, vagy csak egy fél hagyma szükséges a recepthez? Hogy ne kelljen kidobni a maradékot, érdemes lefagyasztani.

A fagyasztott hagyma a legjobban főtt ételekhez használható. Például levesben, pörköltben, rakott ételekben.

Hagyma fagyasztása
A fagyasztott apróra vágott hagyma azért is praktikus, mert könnyen előkapható a mélyhűtőből, ha sietnénk az ebéd, vagy vacsora elkészítésével. Fotó: Getty Images

A hagyma fagyasztása nagyon egyszerű, csak néhány percet vesz igénybe. Tipp: ne használjunk simítózáras szendvicszacskót, hanem vastagabb, jól záródó fagyasztózsákra van szükség, hogy ne legyen hagymaszag a mélyhűtőben, vagy legalábbis minimálisra csökkentsük a mértékét.

Az apróra vágott hagyma fagyasztása

Hámozzuk meg a hagymát. Vágjuk, vagy szeleteljük fel a kívánt méretre. Az apróra vágott hagymást tegyük a fagyasztózsákba, és minél több levegőt nyomjunk ki belőle, mielőtt lezárjuk.

Célszerű több zsákot használni, és kisebb adagokban lefagyasztani az apróra vágott hagymát, így később biztosan annyit vehetünk majd elő a mélyhűtőből, amennyire szükségünk van a recepthez. 

A fagyasztott apróra vágott hagymát három-hat hónapon belül használjuk fel, eddig őrzi meg legjobban az ízét.  

(Via)

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: csendes-óceáni vagy csendes óceáni? Hogyan írjuk helyesen: kaptam vagy kabtam? Ötöslottó nyerőszámok a 19. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: eddz vagy edzz? Mikor lett meg a Startlap Facebook oldalának 300.000. lájkolója? Hogyan írjuk helyesen: szimpatikus vagy szinpatikus? Mikor van Klementina névnap? Olcsóbb az éves megyei autópálya matrica? Megéri azt venni, vagy jobb az éves? Keresztrejtvény – 16.03.26. Agytorna 245. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.