Kicsoda Hadházi László?
Hadházi László Karinthy-gyűrűs humorista, író és rádiós műsorvezető. 1964. február 10-én született Debrecenben. A Dumaszínház társulatának tagja.

Hadházi László pályafutása

Hadházi László humorista szórakoztatja a közönséget a Kossuth Rádióban elhangzó Rádiókabaré felvételén, a nyilvános előadáson.
Hadházi László humorista szórakoztatja a közönséget a Kossuth Rádióban elhangzó Rádiókabaré felvételén, a nyilvános előadáson. Fotó: MTVA/ Zih Zsolt

A Dumaszínház társulatának a kezdetek óta (2003) állandó tagja, számos önálló estjét bemutatta már. Emellett humoristaként gyakran szerepelt a Rádiókabaréban és az RTL Klub Showder Klub című műsorában.

Rádiós pályafutását több vidéki rádiónál kezdte a 90-es években. Ezt követően a Danubius Rádió Danubius Capuccino című reggeli műsorában dolgozott. A Sláger Rádió Bumeráng című szintén reggeli műsorába került át, majd a Juventus Rádiónál saját reggeli műsort kapott.

Hadházi László négy könyv társszerzője is lett az évek során. Ezek közül hármat Litkai Gergellyel írtak közösen, ’Nekem 8’, ’Megint 8’ és, ’Nekünk – nem – nyolc’ címekkel. A negyedik könyvét pedig Kovács András Péterrel, Litkai Gergellyel és Pataki Balázzsal közösen írták, ennek ’A Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája’ a címe.

Két mozifilmben is szerepelt, a ’Bakkermann’ című vígjáték 2007-ben jelent meg, Hadházi mellékszereplőként jelent meg benne, a 2014-es ’Dumapárbaj’ című filmnek pedig ő volt az egyik főszereplője és forgatókönyvírója is egyben.

2023 áprilisában mutatták be a Comedy Centrálon önálló estjét, ’Légy férfi’ címmel. Korábbi önálló estjei közül a Méd in Hungeráj teljes verziója is elérhető a Dumaszínház csatornáján, a YouTube-on.

Hadházi László díjai

  • 2008-ban Bonbon-díjat nyertek Vida Péterrel közösen, a díjat a Rádiókabaréban való szereplésükért kapták.
  • 2011-ben Karinthy-gyűrűt nyert, ami a humoristák legrangosabb elismerése.

Hadházi László magánélete

Házasságban él, feleségével három gyermekük van.

Ez is érdekelhet: 

Mikor van László névnapNovember 9. – miről nevezetes? Mikor van Zalán névnap? Keresztrejtvény – 16.02.13. Hogyan írjuk helyesen: pótalkatrészlista vagy pótalkatrész-lista? Keresztrejtvény – 16.10.31. Hogyan írjuk helyesen: rúgó vagy rugó? Hol lesz az egy négyzetméterre jutó celebek száma a legnagyobb 2016. február 13-án? Keresztrejtvény – 16.07.06. Mikor van Valter névnap? Hagyma fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a hagyma?