Járványügyi ki kicsoda: György István

György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Emellett az országos oltási munkacsoport vezetője, így az operatív törzs tájékoztatóin is gyakran ismertet intézkedéseket a járványhelyzettel kapcsolatban.

György István Kőbányán született, azóta is ott él. Házas, három felnőtt gyermeke és három unokája van – olvasható a Kormány honlapján. 

A bemutatás szerint 2006-tól lett a Fővárosi Közgyűlés tagja, ahol Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöki feladatait látta el. 2010 áprilisában Budapest 14. sz. egyéni választókerületében, Kőbányán országgyűlési képviselővé választották. 2010 őszén Tarlós István javaslatára a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettessé választotta a közgyűlés, ezt a tisztséget kormánymegbízotti kinevezéséig, 2014-ig töltötte be.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára expozét tart az ingatlan-nyilvántartás módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 30-án.
MTI/Balogh Zoltán

2014. július 1-i hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá nevezte ki, majd 2018-ban az új kormány megalakulása után a miniszterelnök kinevezésére folytatta kormánymegbízotti munkáját 2020. január 2-ig.

2020. január 3-án Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárává nevezte ki.

A koronavírus-járvány berobbanása óta az országos oltási munkacsoport vezetője.

 Mikor van Szvetlana névnap? Mikor van Annamária névnap? Keresztrejtvény – 16.09.02. Hogyan írjuk helyesen: külön vagy kűlön? Tudod-e, mit rejtett el Csontváry az egyik képén? Igaz-e hogy Mátyást a Duna jegén választották királlyá? Hogyan írjuk helyesen: kaptam vagy kabtam? Hogyan írjuk helyesen: készpénz vagy kézpénz? Mikor van Petra névnap? Hogyan írjuk helyesen: nagyképűen vagy nagyképüen?