Járványügyi ki kicsoda: György István

György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Emellett az országos oltási munkacsoport vezetője, így az operatív törzs tájékoztatóin is gyakran ismertet intézkedéseket a járványhelyzettel kapcsolatban.

György István Kőbányán született, azóta is ott él. Házas, három felnőtt gyermeke és három unokája van – olvasható a Kormány honlapján. 

A bemutatás szerint 2006-tól lett a Fővárosi Közgyűlés tagja, ahol Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöki feladatait látta el. 2010 áprilisában Budapest 14. sz. egyéni választókerületében, Kőbányán országgyűlési képviselővé választották. 2010 őszén Tarlós István javaslatára a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettessé választotta a közgyűlés, ezt a tisztséget kormánymegbízotti kinevezéséig, 2014-ig töltötte be.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára expozét tart az ingatlan-nyilvántartás módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 30-án.
MTI/Balogh Zoltán

2014. július 1-i hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá nevezte ki, majd 2018-ban az új kormány megalakulása után a miniszterelnök kinevezésére folytatta kormánymegbízotti munkáját 2020. január 2-ig.

2020. január 3-án Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárává nevezte ki.

A koronavírus-járvány berobbanása óta az országos oltási munkacsoport vezetője.

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Járványügyi ki kicsoda: Gál Kristóf Hogyan írjuk helyesen: elvihetem-e vagy el-e vihetem? Keresztrejtvény – 16.07.01. Keresztrejtvény – 16.01.16. Melyik gólyát nevezzük kajtárnak? December 21. – miről nevezetes? Mikor van Aletta névnap? Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: dagadt vagy dagatt?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.