Járványügyi ki kicsoda: Gál Kristóf

Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóinak moderátora is.

Gál Kristóf 2020. március 13-án kapcsolódott be az operatív törzs tájékoztatóiba. A rendőr alezredes sokak szívébe belopta magát, és talán akkor vált még népszerűbbé, amikor megmutatta: ebben a feszített járvány-helyzetben is fontos megőrizni a humorérzéket.

Gál Kristóf rendőrségi szóvivő
Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az egyik tájékoztató végén ugyanis a papírjait rendezgetve nem túl feltűnően, de felvillantotta az operatív törzset ábrázoló kifestőt. Ahogy egy interjúban fogalmazott, ők is emberek, és értik a viccet, értékelik a róluk készülő mémeket. Szerinte a mémek néhány kivételtől eltekintve nem rosszindulatúak, a legtöbb a vicces oldaláról fogja meg a dolgot, vagy pusztán csak görbe tükröt tartanak a szereplőknek.

Gál Kristóf egyébként színészből lett rendőrségi szóvivő, 2003-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máté Gábor és Horvai István osztályában. Korábban azt nyilatkozta, átgondoltan cserélte le hivatását egy másik hivatásra, nagyon komolyan gondolta, amikor rendőri esküt tett.

Színészi vénáját ugyanakkor időnként kamatoztatja: két éve a költészet napja alkalmából a Belga együttes Rendőrmunka című számát szavalta el. Vagy éppen Kenderesi Tamás úszóval komédiázott egy videóban, a vízparti baleset-megelőzés érdekében.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: hosszú vagy hosszu? Mikor van Jácinta névnap? Szeptember 12. – miről nevezetes? Mi Komárom-Esztergom megye székhelye? Hogyan írjuk helyesen: internetet vagy internettet? Hogyan írjuk helyesen: rugdos vagy rúgdos? Mikor van Dominika névnap? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: kamikaze vagy kamikadze? Mi Vas megye székhelye?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.