Járványügyi ki kicsoda: Gál Kristóf

Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóinak moderátora is.

Gál Kristóf 2020. március 13-án kapcsolódott be az operatív törzs tájékoztatóiba. A rendőr alezredes sokak szívébe belopta magát, és talán akkor vált még népszerűbbé, amikor megmutatta: ebben a feszített járvány-helyzetben is fontos megőrizni a humorérzéket.

Gál Kristóf rendőrségi szóvivő
Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az egyik tájékoztató végén ugyanis a papírjait rendezgetve nem túl feltűnően, de felvillantotta az operatív törzset ábrázoló kifestőt. Ahogy egy interjúban fogalmazott, ők is emberek, és értik a viccet, értékelik a róluk készülő mémeket. Szerinte a mémek néhány kivételtől eltekintve nem rosszindulatúak, a legtöbb a vicces oldaláról fogja meg a dolgot, vagy pusztán csak görbe tükröt tartanak a szereplőknek.

Gál Kristóf egyébként színészből lett rendőrségi szóvivő, 2003-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máté Gábor és Horvai István osztályában. Korábban azt nyilatkozta, átgondoltan cserélte le hivatását egy másik hivatásra, nagyon komolyan gondolta, amikor rendőri esküt tett.

Színészi vénáját ugyanakkor időnként kamatoztatja: két éve a költészet napja alkalmából a Belga együttes Rendőrmunka című számát szavalta el. Vagy éppen Kenderesi Tamás úszóval komédiázott egy videóban, a vízparti baleset-megelőzés érdekében.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Ármin névnap? Mikor van Cirill és Metód névnap? Hogyan írjuk helyesen: műfaj vagy műfaly? Agytorna 209. forduló Hogyan írjuk helyesen: cigi vagy cígi? Hogyan írjuk helyesen: irtás vagy irtás? Hogyan írjuk helyesen: ifjú vagy iflyú? Hogyan írjuk helyesen: Szabadság híd vagy Szabadsághíd? Mikor van Édua névnap? Keresztrejtvény – 16.01.04.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.