Február 19. – miről nevezetes?

1817-ben ezen a napon született Kossuth Zsuzsanna.

Tábori kórház

Kossuth Lajos legfiatalabb húga. 1849. április 16-án Kossuth Lajos a tábori kórházak főápolónőjének nevezte ki. Munkája eredményeként három hónap alatt hetven tábori kórházat hoztak létre. A magyar nőket felszólította, hogy önkéntesként vegyenek részt a sebesültek ellátásában. Járta az országot, próbált a rossz helyzetben lévő betegellátáson javítani.

Névnapok: Zsuzsanna, Eliza, Konrád.

Ezen a napon született:

  • Steiner Kristóf színész, műsorvezető 1982-ben.
  • Jeff Daniels színész 1955-ben.

Ezen a napon halt meg:

  • Révay József író 1970-ben.

Az Ószövetségben szereplő Zsuzsannát két vén bíró leste meg, szerettek volna vele hálni, de ő ezt nem akarta. Bosszúból házasságtöréssel vádolták, ami miatt halálra ítélték volna. Kiderült azonban az igazság, így a bírák haltak meg. A néphit szerint ezen a napon szólal meg a pacsirta, ami már mindenképp a tavasz közeledtét jelzi.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Udvarias férfi vagy. Kinyitod egy nőnek az ajtót, amikor beszáll az autóba? Mikor lesz legközelebb napfogyatkozás? Hogyan írjuk helyesen: biztató vagy bíztató? Július 4. – miről nevezetes? Mikor van Martina névnap? Keresztrejtvény – 16.10.17. Hogyan írjuk helyesen: puszta vagy púszta? Hogyan írjuk helyesen: éld! vagy éldd!? Hogyan írjuk helyesen: belülre vagy belűlre? Hogyan írjuk helyesen: husáng vagy húsáng?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.