Mikor van Black Friday 2022-ben?

A Black Friday-t 2022-ben november 25-én tartják. Ugyanakkor jellemző, hogy sok üzletben nem csak egy napig, hanem akár egész héten tartanak az akciók.

A Black Friday (Fekete Péntek), egy minden évben november végén megrendezett, főleg kiskereskedelmi kedvezmény és akcióhullám. Az akcióban részt vevő üzletek akár 50-70%-os kedvezménnyel árulják a termékeiket. 

black-friday_akció_leárazás
Black Friday környékén hihetetlen nagyságú akciókkal kecsegtetnek az üzletek, akár 50-70 százalékos leértékelések is lehetnek. Fotó: Pixabay

A Black Friday-nek nincs konkrét dátuma, hiszen annak időpontja egy másik mozgó ünnep időpontjától, az amerikai Hálaadás ünnepétől függ. Jellemzően a Hálaadást követő pénteken tartják, ez 2022-ben november 25-re esik.

Jó, ha tudatosan vásárolunk

Black Friday környékén hihetetlen nagyságú akciókkal kecsegtetnek az üzletek, és mindenki arra próbál rávenni, hogy nála költsük el a pénzünket.  Nem árt azonban az óvatosság: előfordulhat, hogy az igazán nagy akcióknak meghirdetett leárazások valóságban közel sem tartalmaznak olyan mértékű kedvezmény, ami a hirdetésben szerepel.

Ezt a trükköt kiszűrhetjük, amennyiben az akciók kezdete előtt folyamatosan ellenőrizzük a kiválasztott termék fogyasztói árát. Ha ezt nem tettük meg, akkor egyes árellenőrző oldalak segítségével gyorsan összehasonlíthatjuk a különböző üzleteknél fellelhető árakat, illetve az árgörbe segítségével a korábbi árakról is tájékozódhatunk.

További hasznos tudnivalók és az akcióban résztvevő üzletek listája itt.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 07.10. Melyek voltak a 6. hét (február 2-8.) legolvasottabb hírei 2015-ben? Mikor van Arisztid névnap? Hogyan tévesztik meg a vásárlókat a magyar üzletekben? Hogyan írjuk helyesen: idős vagy idös? Augusztus 27. – miről nevezetes? Mik a szabályai az “Adj címet a képnek” játéknak? Szeptember 30. – miről nevezetes? Buszon lefelé előre kell engedni az időseket, ha udvarias vagy?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.