A türelmi idő meddig tart az új megyei autópálya matrica vásárlás kapcsán?

2015. január 31-ig

 

autopalya_matrica_turelmi_ido_hatarido

Az alábbi feltételekkel:

A 2015. január 1. és 2015. január 31. között észlelt jogosulatlan úthasználat esetén a pótdíj utólagos elengedésének van helye, amennyiben a pótdíj megfizetésére kötelezett 2015. március 1-jét megelőzően a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodájában szolgáltatási díj megfizetése mellett, a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei, vagy éves (országos) jogosultságot vásárol.  (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.).

Hétköznapi nyelven: azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, pótdíjfizetési felszólítást kapnak . A 14875 Ft-os büntetéseket úgy úszhatják meg, ha a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. valamelyik ügyfélszolgálati irodájában legkésőbb 2015. február 28-ig megveszik azokra a megyékre a megyei éves matricákat, ahol fizetnünk kellett volna az úthasználatért.

A januári jogosulatlan használat más matricatermékkel (“heti”/10 napos, vagy havi) nem váltható ki. Ha több megyében is történt ez idő alatt jogosulatlan úthasználat, akkor minden érintett megyére meg kell váltani az éves jogosultságot (vagy éves országos matricát kell venni).

A 2014-es évre váltott országos éves matricák 2015. január 31-ig érvényesek, természetesen az újonnan díjasított szakaszokra is.

Ez is érdekelhet:
Olcsóbb az éves megyei autópálya matrica? Megéri azt venni, vagy jobb az éves?
Mi a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) ügyfélszolgálat elérhetősége, nyitvatartása?

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Milyen névnapok vannak júniusban? Hogyan írjuk helyesen: híja van vagy hijja van? Mikor van Teodor névnap? Agytorna 92. forduló Hogyan írjuk helyesen: kárpitos vagy kárpítos? Hogyan írjuk helyesen: indítja vagy inditja? Hogyan írjuk helyesen: király vagy kírály? Mit jelent a cemende kifejezés? Hogyan írjuk helyesen: fúr vagy fur? Hogyan írjuk helyesen: hevítés vagy hevités?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 12 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Kovacs Csaba: Ez a valasz.
   Nem kell fizetni!!! esetleg le zarjak az utakatkat a nomadok. Lassuk hogy ki birja tovabb.

 1. Trinonban elraboltak 2/3 reszet az orszagunknak. Most a maradek kis “csonkamagyaroszag”-ban probaljak eletunket lehetetlenne tenni. Lealitottak a mezogazdasagot, az ipart, a tanitast a megelhetesunket. Ehberert dolgoznak az emberek.
  Most pedig a szabad mozgasunkban probalnak korlatozni.
  Ha ez a “demokracia” akkor tartsak meg maguknak, nekem nem kell belole.

 2. Egyszerűen hoznak egy ” Lehúzós” törvényt mindenki hódoljon be!! Töménytelen mennyiségű pénzt kivesznek a zsebeinkből ! Miből fizessünk ! Én kisfiammal a rokonokhoz szeretnék járni! Nem is dolgozni! Nővéri fizetésemből ezt ,hogy fogom megoldani! Kell így 3 matrica ! + 3000 ft.-os matrica ! Az is lehúzás mi csak 2.-napra megyünk ! többi fennmaradó 8.-nap a kukában landol !

 3. Kérdeztem a benzinkutas igazgatótól,hogy juthatok el Veszprémbe ” fogalma ” sincsen senkinek !!! Elképesztő ! Komolyan mondom ilyet még nem láttam !

 4. Apostagról járok aPentele hìdon át dolgozni.10000.ft egy pofátlan lehúzás.semmire nem jó nekünk a bácsmegye matrica.nézzenek rá a térképre.5 település népével bántak el.mások az ingyenes dunaföldvárin fognak átkelni.

 5. Amennyiben,nem tudom,hogy milyen úton közlekedem,mért is kell a későbbiekben úthasználati díjat fizetnem?Itt a saját példám.2015 01 04 én Budakalászról a Megyeri hídon át Dunakeszi felé mentem.Hídon át majd az első lehajtónál tábla,rajta szöveg:A következő lehajtó után az út díjköteles!Arcomon mosoly,állambácsi bekaphatja,hiszen továbbra is ingyen eltudok menni a bevásárló központba,már csak a horgász centrum miatt is.Örültem én állat,hiszen mikor visszafelé jöttem,(jóval a felható után)már kint van a tábla:Fizetsz baromarcú!Ott már esély sincs a visszafordulásra.De ami a pofátlanság netovábbja!Kettő nap múlva hídon át,s mit ad isten már azt olvasom az első lehajtónál,(Újpest)hogy már onnan fizetős az útszakasz!Hát mi ez ha nem pofátlan átverés?vajon ez kinek a hibája,hogy a tájékoztató tábla egy másik kijáratnál volt elhelyezve?Nem az 1500forintról,hanem elvekről beszélek.Becsületesen próbálok élni,ennek ellenére megbüntetnek?Miért???

 6. ez épp ma tőrtént, Január 2. án vásáróltam két kisteherautómra 4-4 megyei matricát amit D-1 kategóriára adtak, ugyanis sem az eladó, sem én még nemtudtuk hogy erre a kisteherautóra nem jó ez a matrica. Ma bementem a Büdaőrsi Autópálya Felügyeleti Irodába kicserélni a matricákat. Ki is cserélték de olyan feltételekkel,hogy az eggyik autom után 1470 ft kezelési kőltséget számoltak,a másik autóm után 2975-Ft 10 napos matricát, amit D-1-es kategórlába sorolt be + 1470 Ft 1470 Ft kezelési kőltséget felszámolt. A d-1 es matricát semmire nem tudom használni, ezt közöltem az eladóval,ő megvonta a válát, és közölte velem , hogy a főnöke utasítására számolja fel. Ez énszeríntem egy csúnya PÉNZ LEHÚZÁS

 7. Ez felháborító!! Meddig tűrünk még mindent!! Olyan csönd van!! MI lesz ez így jó lesz !! ??? EZ IS JÓ LESZ ÍGY ????!!!! Ne legyünk már tényleg ennyire ” birkák” Elképesztő!! Mennyi bőrt akarnak még rólunk lehúzni!!! ???? !!!

 8. Miért büntetnek köztes állapotban???Nincs még végleges döntés.Nincs kitáblázva.Nincs minden autósnak NET elérése,hogy azt böngéssze milyen új kibaszásokat talál ki a kormány!!Ha minden kitaláció marad. Februártól büntethetne rogyásig mert az a FŐ CÉL,HOGY MINÉL TÖBB EMBERT MINÉL NAGYOBB ÖSSZEGRE BÜNTESSENEK.Mert az a 199 elvesztette EMBERI ÉRZÉSEIT!!!!!

  1. Nem 199-hanem egy idióta,Orbán Viktor,és a többi Fideszes barom,meg egyetért vele.Néhányan tiltakoznak akiket sért az új útdíj! Az ellenzéki képviselők ellen vannak az út díjnak,ezért is nem 199