A türelmi idő meddig tart az új megyei autópálya matrica vásárlás kapcsán?

2015. január 31-ig

 

autopalya_matrica_turelmi_ido_hatarido

Az alábbi feltételekkel:

A 2015. január 1. és 2015. január 31. között észlelt jogosulatlan úthasználat esetén a pótdíj utólagos elengedésének van helye, amennyiben a pótdíj megfizetésére kötelezett 2015. március 1-jét megelőzően a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodájában szolgáltatási díj megfizetése mellett, a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei, vagy éves (országos) jogosultságot vásárol.  (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.).

Hétköznapi nyelven: azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, pótdíjfizetési felszólítást kapnak . A 14875 Ft-os büntetéseket úgy úszhatják meg, ha a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. valamelyik ügyfélszolgálati irodájában legkésőbb 2015. február 28-ig megveszik azokra a megyékre a megyei éves matricákat, ahol fizetnünk kellett volna az úthasználatért.

A januári jogosulatlan használat más matricatermékkel (“heti”/10 napos, vagy havi) nem váltható ki. Ha több megyében is történt ez idő alatt jogosulatlan úthasználat, akkor minden érintett megyére meg kell váltani az éves jogosultságot (vagy éves országos matricát kell venni).

A 2014-es évre váltott országos éves matricák 2015. január 31-ig érvényesek, természetesen az újonnan díjasított szakaszokra is.

Ez is érdekelhet:
Olcsóbb az éves megyei autópálya matrica? Megéri azt venni, vagy jobb az éves?
Mi a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) ügyfélszolgálat elérhetősége, nyitvatartása?