34 magyar kutya, aki menhelyről, utcáról talált örök otthonra

A Startlap Facebook oldalán kerestünk olyan kutyákat, akiket a gazdáik örökbefogadtak, vagy befogadtak és így sanyarú sors helyett szerető családra leltek.

Rengeteg állatról kaptunk fotót, velük együtt pedig történetet is. Ebben a cikkben megosztjuk ezeket veletek, a végén pedig szavazhattok is az általatok legaranyosabbnak tartott ebre. Fontos, hogy tetszés szerint szavazhattok többre is, a végén pedig az a tulajdonos, akinek a kutyája a legtöbb szavazatot gyűjti, bezsebel egy Bubbapárnát.

1. Lili

“Lilit újsághirdetés alapján találtuk. Akkori gazdái, egy török család, úgy döntöttek,megválnak tőle,ha nem jelentkezik időben valaki,Lili megy a menhelyre. Az utolsó előtti pillanatban sikerült elhozni őt. Ennek lassan 3 éve. Eleinte nagyon félénk volt,de mikor rájött,hogy bízhat bennünk,feloldódott és igazi családtag lett belőle.”

lili

2. Darky

“Rotweiler és Tacskó keverék! A története úgy kezdődött, hogy 2014 karácsonyára akartam egy kiskutyát. A menhely oldalán nézelödtem és megláttam őt és a többi testvérét a menhely kapuja előtt találták őket egy dobozban szegények a mínusz fokokban vártak reggelig a menhely dolgozóira. A történetet olvasva és a képet látva tudtam ő az igazi. Ő volt a legkisebb. Pár hét múlva örökbe fogadtuk. Ahogy bementünk érte rögtön odafutott hozzám egy ugrált rám, hogy vegyem fel. Egyből beleszeretem azóta a család kiskutyája.”

darky

3. Igor

Menhelyről vàlasztottunk egy kutyàt, aznap nem értem rà, más ment el érte, nem a kivàlasztott kutyàt kaptuk meg, felhívtam a menhely vezetőjét beismerte, hogy hibàztak, vigyük vissza és megkapjuk a kivàlasztott kutyàt. Nem volt szívem visszavinni, azóta nàlunk van igazi rosszcsont!

igor

4. Öcsi

Ő itt “Öcsi”. 2 hónaposan került hozzánk Jelenleg 3 hónapos. Nagyon mozgékony,játékos és szófogadó,ragaszkodó kutyus. 4 Nap alatt lett szoba tiszta, mindent megeszik a palacsintát imádja egyszóval nagyon édes szájú.

öcsi

5. Lujzika

Napraforgóföldön éldegéltem a tesómmal amíg megtaláltak.Menhelyen voltam szerettek. Plüsi nevet kaptam, de most már az igazi otthonomban Lujzika a nevem. Az első képen mikor beléptem az új otthonomba és a többi képen ahogy kupálódtam.

lujzika

6. Ördög

“Ő az én kis Ördögöm. Most lesz egy éve, hogy Kecskemétről a Menhely az Állatokért Alapítványtól fogadtam örökbe. Két kutyát néztem ki a honlapról, az egyik fehér volt, a másik fekete. Az én kis Ördögöm több kutyával volt egy kennelben, úgy kellett kiszedni szegénykémet a házikóból, mert mindentől félt. A fehér egyedül volt egy kennelben, magabiztosan, édesen….soha nem felejtem el. Tudtam, hogy Ördögömnek sokkal kevesebb az esélye a gazdisodáshoz, így sírva köszöntem el a fehér szép kis kutyától…de tudom, hogy ő is családhoz került. Ördögöm egy kis csoda kutya, tele szeretettel, de meg kell említeni, hogy nagyon szeret mindent szétszedni. Mindenek ellenére nagyon örülök, hogy őt választottam.”

ördög

7. Gubics

“2013. május másodikán hoztuk el a Szekszárdi Kutyamenhely-ről az én Gubicsomat. (Bencenevén Gubics von Gubanovics Károly és esetleg még Gubacs valamint változatai..:D) Eredetileg nem terveztünk még egy kutyát mert már volt három,abból kettő befogadott. De aztán amikor 2013 tele nagyon kemény volt, a menhelyet elárasztotta a víz. Életemben először látogattam el oda, mondanom sem kell..első látásra beleszerettem az én kis Gubacsomba. Itthon sem kellett sokat unszolnom a szüleimet, hogy hozzuk el merthogy olyan cuki és kell és már most szeretem és még sorolhatnám.

Eleinte nagyon kis félénk volt, még a macskáktól is félt. Azóta kinyílt a csipája. Igazi házőrző vált belőle,bátor eb lett. Nagyon ragaszkodó és féltékeny. Egyszerűen imádni való. Több trükköt is sikerült megtanítanom neki,egyszerűen eszméletlen kutyus. Első menhelyről hozott kutyám,és amikor egymás szemébe nézünk látom,hogy a megmentőjeként tekint rám! Röviden ennyit a mi kis történetünkről, amely megtanította nekem, hogy legjobb kutyus a MENTETT. Ugyan olyan szeretetre méltó mint bármely fajtatiszta kutya. Ezentúl csakis menhelyről lesz kutyám. Ezt mindenkinek tudom tanácsolni. Kicsit hosszúra sikeredett a sztori,de ennek ellenére még tudnék mit mesélni róla. A kép nemrég készült,egy őszi séta alkalmával.”

gubics

8. Molly

“Mollyt 2012.12.30-án fogadtam örökbe a Philip Egyesülettől.Azóta elválaszthatalanok vagyunk egymástól, igaz jó BARÁTRA leltem. Életem legjobb döntése volt. Íme néhány fotó pár pillanatról.”

molly

9. Pocok

Ő Pocok. A kaposvári Kutyatár Természet és Állatvédő egyesülettől fogadtuk örökbe már 3 éve! Igazi rossz csont energia bomba!

pocok

10. Borni

“Borni nèmetjuhàsz kutyusunk egy szaporitòtòl vett kutyus akit mi mentetünk meg.parvòs volt.8 hetesen került hozzànk.kuszdöttünk a èletèrt.lass an 2 ève velünk van.Maya bull teryer utcàn talàlt kutyus 3 hònaposan került hozzànk karàcsonykor lesz 4 ève.boldog kutyusunk.kivànom hogy sokàig itt.legyenek velünk.ja van egy keverèk szoba cirkàlunk ôt is mentettük.a gazdija lemondott ròla.mert solar eszik cimel ô 11 èves.”

borni

11. Negro

“Ő itt Negro, (menhelyi nevén Tekergő). 2013.áprilisában fogadtuk örökbe a győri menhelyről. Nagyon játékos,imádni való,családtag!”

negro

12. Bumer

Bumer májusban kerűlt hozzánk,4 hónaposan.Egy örökmozgó igazi szeretet bomba.Kertes házba,van hely mozogni.Egy 6 éves vizsla társa lett.Imádják egymást.

bumer

13. Kira

Ő itt Kira!!!Pár hetesen fogadtam örökbe a Miskolci Állatsegítő Alapítványtól!!!

kira

14. Sissy

Ő az én Sissym 2004 augusztusában fogadtuk örökbe. Kölyökként, talán 2 hónapos lehetett. Tele volt sebekkel, 3 hétig a földön aludtam vele, hogy megszokjon, ételt, italt fogadjon el tőlem.

syssy

15. Bosc

Boscot a Dogomentőktől fogadtuk örökbe…előtte 16 évig volt egy erdőben talált terrier keverék családtagunk.

bosc

16. Tifó, Néró, Max, Daisy

Bal fent Tifó, kb 10 éves, 7 éve van nálunk. Jászberényi gyepin volt, altatás elől mentettük. Jobb fent Néró, 15 hónapos, kuvasz keverék. Miskolci menhelyre akarták leadni 3 hónaposan. Bal lent Max, ajkai gyerpiről, altatás, éhen halás elől mentettem 2011-ben. Jobb lent Daisy, 10 éves, magánháztól lett mentve 3 hónaposan, egy meszes vödörben volt, nyílt, legyek által beköpött sebekkel. Nálunk mindannyian családtagok, gyerekekkel, cicákkal élnek együtt.

negyes

17. Lizzi

“Ő Lizzi, tanult ásni a nővérétől. Lédi ása a gödröt, bele rakja a zsákmányt. Aztàn Lizzi kiássa a kincseit! Hevesi gyepiről lett mentve az Egri Vidámmáncs egyesület segítségével Oktoberben 2014 -ben. Nem voltunk benne biztos, hogy mennyi idős de jóval egy év aluli volt és lejárt az idéje. Eláltatták volna. Lizzi imád élni, pillangok után rohanni, játszani a három testvérével és egyszerűen vidamitani bennünket! A kedvenc rágcsálni valója, a karton dobozok. Nagyon szeretjük!”

lizzi

18. Rocky

Rockynak 3 napot adtak még a menhelyen aztán elakarták altatni,így került hozzánk.

rocky

19. Dáriusz

Dáriuszt a győri menhelyről fogadtuk örökbe kb két és fél hetesen (augusztusba múlt 1 éves).

dáriusz

20. Maxim

Ő itt Maxim! Kicsiként, amikor befogadtuk és most!

maxim

21. Berger

Az utcáról mentett Berger “Bukovszki” Simon lassan 3 éves szépfiú. Nevét a Hair című musicalből kapta, mert amikor megtaláltuk pont úgy nézett ki mint Tret Williams Milos Forman filmjében.

berger

22. Lili 2

Ő Lili. Testvéreivel és anyukájukkal dobták ki. A Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely-ről hoztuk őt!!!

lii

23. Juci

Ő Juci 15 évesen fogadták örökbe ( vak ) most 16 éves ,ő is menhelyről van.

juci

24. Borka

Ő Borka.Hat éve fogadtuk örökbe az esztergomi Bogancs kutyamenhelyről.

borka

25. Fifi

Fifit 4 éve fogadták örökbe most 6 éves.

fifi

26. Falka

Ez itt a mi kis falkánk, menhelyesek, és mentettek mind.

falka

27. Lizzi + testvérek

Lizzi a testvéreivel

lizzis

28. Brúnó

A mi történetünk 6 és fél éve kezdődött mikor a gyerekek felvetették hogy kutyát szeretnének. Én akkor egy kicsit ellenkeztem,de bele mentem végül és nem bántam meg! Végig kutattuk az internetet, hogy milyen kutyust válasszunk és a vizsla fajtánál maradtunk. Keresgettünk míg rá nem akadtunk Brúnóra akkori nevén, Zsiványra. Akkor ő 3 hónapos volt leoltás elől mentettük meg. Budapestre utaztunk érte Tatabányáról.Ő egy árva kutyus volt vizsla és labrador keveréke . Ami persze nem is zavart minket mert első látásra megszerettük heart emoticon Azóta is velünk él ,van egy betegsége epilepsziás,ami néha rohamokkal jelentkezik,de ettől függetlenül imádjuk és életünk része!!!

tortenet

29. Diesel és Mojo

Ők itt Diesel (balra) és Mojo. Tavaj nyáron fogadtuk őket örökbe a Miskolci Állatmenhelyből. Még kis kölyökkutyák voltak. Diesel ottani neve Móricka volt, azóta rájöttünk, hogy nagyon is illik rá ez a név. Mindent el kellett keríteni, mert amit csak meglát szétrágja, és rendszeresen elkószál.

Ám nagyon játékos is. Szeret focizni, frizbizni, és a botot is visszahozza… többnyire. Mojo eleinte nagyon félénk volt, hiszen ők 8-an voltak az alomban, aztán egyedül érezte magát, és Diesellel sem jöttek ki egy darabig. Mára nagyon jó barátok lettek, és természetesen mi is nagyon szeretjük őket. Nagyon szeret ásni, és vadászni. Pici korában a gilisztákat cuppantotta ki a földből. Imádja ha a hasát simogatjuk, és jelzi ha jön a jégkrémes autó, olyankor vele együtt énekel.

diesel

30. Lucifer

Lucifert a budai rakparton találta barátnőm , mikor 14 évesek voltunk. Anyu AZT mondta, próbaidőre maradhat…13 évig volt velünk, de ezt az utolsó napig mondogattuk neki: a próbaidő alatt felmondható a szerződés. Szó szerint együtt nőttünk fel. Mióta elment, tetoválást készíttettem az emlékére. Sosem fogjuk kiheverni az elvesztését.

lucifer

lucifer2

31. Lizi

Lizit az Illatos útról fogadtuk be. 2010 januárjában meghalt az előző kutyuskám, de nem tudtam elengedni, nagyon sokáig. Februárban fogadtuk be Lizikét, 2 hónapos volt. Ő segített nekem feldolgozni az előző kutyám halálát, így már könnyebb volt Őt elengedni, mert tudtam, hogy örökre velem marad, és a kutyamenyországból néz le rám. Lizi tele van szeretettel, ha szomorú vagyok, odajön, és épphogy meg nem szólal a kis szemeivel, hogy mi baj gazdi, mit segíthetek? Mikor hozzánk került, beteg volt szegény, kennelköhögése volt, amit sokáig kezeltek, hogy elmúljon. Most már 5 éves, boldog kutyus, és igazi társ, és barát is egyben. Nagyon szeretjük őt, családtag. És csodálatos érzés volt, mikor elhoztuk, mert megmentettünk egy kis életet.

lizi

32. Netti (fekete) és Subi

Subit 2014,szeptember 27.-én, Nettit pedig 2015. június 29.-én fogadták örökbe.

nettisubi

nettisubi2

nettisubi3

33. Fifike

Az ő neve Fifike. Az élete első éve nagyon jó volt, szoba kutyus volt ès volt egy vele egy idős tàrsa is.Igazàból a kistàrsa az én kutyusom és Fifike a volt pàromé. Persze mint minden egyszer véget ér és szakítàsra került sor.Sajnos Fifikét nem hozhattam el mert nem az én kutyusom volt. 500 km költöztem nem tartottam a kapcsolatott az exemmel,viszont èn úgy gondoltam a kutyus jól van. 4 hónap múlva mentem vissza a szüleimhez és gondoltam elsétàlok a volt pàrom hàza előtt. Borzasztó làtvàny fogadott.

Az én kicsi tacskóm az ajtó előtt feküdt ahol minden csupa hó volt.Meglàtott és jönni akart hozzàm de nem tudod felàlni mert a hàtsó lába el volt törve.Parànyi kis teste tele volt bolhàval és az összes bordàja làtszot. Azt nem is kell mondanom hogy eddig szoba kutyus volt most meg a hidegben kint kellet laknia. Hàt hìvtam az exemet és mondtam neki hogy elhozom a kutyàt hiszen nincs vele foglalkozva, persze most már szó nèlkül adta. Majd hogy egy évembe került mèg ujra kiegyensúlyozott kutyus legyen beleőle. Viszont most Decemberben lesznek 6 évesek és boldog kutya életet élnek.

fifike

34. Vacak

Vacak a Karcagi Menhelyről került hozzánk 3 hónaposan. Már 2 éves, hálás, gyerek barát. Az első kép hozzánk kerülésekor, a második pedig már mint felnőtt kutyus.

vacak

vacak2
Hogyan írjuk helyesen: abszolút vagy abszolult? Hogyan írjuk helyesen: körömvágó olló vagy körömvágóolló? Mi lett az Aranyvonat sorsa? Keresztrejtvény – 16.04.25. Lottószám-generáló oldal létezik? Jakab családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Klementina névnap? Hogyan írjuk helyesen: jó napot vagy jónapot? Mióta oltanak mumpsz ellen? Mikor van Tádé névnap?