Zöldborsó fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a zöldborsó?

A fagyasztás kiváló módja annak, hogy a borsó sokáig megőrizze frissességét, textúráját – és nem mellesleg a fagyasztott zöldborsó több tápanyagot tartalmaz, mint a konzerv.

A zöldborsót fagyasztás előtt hőkezelni kell, ennek lépései a következők.

Töltsünk meg egy edényt vízzel, és forraljuk fel. Közben készítsünk elő egy nagy tál jeges vizet is. A borsófejtés ezen a ponton elkerülhetetlen –  ha még nem történt meg korábban.

Hogyan fagyasztható a zöldborsó?
A fagyasztott zöldborsóban több a tápanyag, mint a konzervben. Fotó: Pixabay

Ha kész, akkor tegyük a borsószemeket a forrásban lévő vízbe. Nem kell sokáig, elég mindössze egy-másfél percig főzni, majd szűrjük le egy szűrőedény segítségével.  Azonnal tegyük bele a borsót a jeges vizes tálba, ez megállítja a főzési folyamatot. Hagyjuk a borsót a hideg vízben két percig, majd alaposan csepegtessük le a szűrővel. 

 A lehűtött borsót egyetlen rétegben oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tálcára – aminek van egy kis oldala, nem gurulnak le róla a szemek. Előfagyasztásra tegyük a mélyhűtőbe egy órára. 

Miután a szemek megfagytak, helyezzük a borsót fagyasztótasakokba, vagy dobozokba – mielőtt visszatennénk a mélyhűtőbe, írjuk rá a dátumot. 

A fagyasztott borsó 8 hónapig őrzi meg minőségét. Természetesen ezután is biztonsággal fogyasztható, csak veszít a minőségéből. A fagyasztott borsót nem szükséges felolvasztani főzés előtt.

(via)

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Január 15. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.03.12. Mikor van Lídia névnap? Hogyan írjuk helyesen: brit vagy britt? Hogyan hatnak a szívműködésre a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek? Hogyan írjuk helyesen: fúj vagy fúly? Mi a címe a képnek? Agytorna 34. forduló Agytorna 40. forduló Hogyan írjuk helyesen: dagadt vagy dagat?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.