Vörös panda Magyarországon hol látható?

6 helyen

Budapesten, Debrecenben, Jászberényben, Nyíregyházán, Szegeden, Veszprémben

 

voros_panda_magyarorszag-650

Magyarország vöröspanda-lefedettsége meglepően jó, ugyanakkor térképre vetítve a rendelkezésre álló adatokat, látható, hogy a vöröspanda-penetráció a Dunától keletre jóval erősebb, és Nyugat-Magyarországnak még dolgoznia kell, hogy ez a cukiság faktor az ország teljes területén egyformán érvényesülhessen.

Itt van a vörös macskamedve lelőhelyéül szolgáló állatkertekről minden információ:
Budapest, Debrecen, Jászberény, Nyíregyháza, Szeged, Veszprém .

Ez is érdekelhet:A macskák látnak színeket?

A vörös pandán kívül még hívják vörös macskamedvénekés  kis pandának is. A macskamedve név a kínai nyelvből származik, ahol az állat neve „kis medvemacskát” jelent. A „kis” jelző az óriáspandától való megkülönböztetésre szolgál, akit kínaiul „nagy medvemacskának” hívnak. A „medvemacska”, „macskamedve” nevet az állat medvére emlékeztető külsejének és a macskához hasonlóan ügyes famászási technikájának köszönheti.

Természetes élőhelye Bhután, Kína, India, Laosz, Mianmar és Nepál. A Himalájában levő mérsékelt övi erdőkben él, mintegy 1500 méteres tengerszint feletti magasságig.

Magányosan élő, éjjel aktív állat, a nappalt általában a fák ágai között alvással tölti, fejét bozontos farkával takarja be, amelyet párnának is használ. Éjszaka jár tápláléka után, amely jobbára bambuszból, gyümölcsökből, zuzmókból, gyökerekből, bogyókból, néha madártojásokból, rovarokból és hernyókból áll. Bár a ragadozók rendjébe tartozik, elsősorban növényi eredetű táplálékon él.