Uborka fagyasztása: hogyan kell fagyasztani, meddig marad ehető az uborka?

Az uborka könnyen és gyorsan lefagyasztható, és hosszan tárolható. Most két módszert mutatunk a népszerű zöldség fagyasztására.

Uborka fagyasztása szeletekben

 Először is alaposan mossuk meg, majd szárítsuk meg az uborkát. Ha hámozva szeretnénk lefagyasztani, akkor azt most kell megtenni.

Vágjuk fel tetszés szerint az uborkát: szeletekben, darabokban, ahogy jónak látjuk. Tipp: a szeletek ne legyenek túl vékonyak, mert később, a fagyasztás után könnyen összetörnek.

Helyezzük a szeleteket, darabokat egy tálcára, vagy tepsibe, amekkora befér a fagyasztóba, és tegyük be néhány órára, hogy megdermedjenek. (Nem kell teljesen átfagyasztani.) Miután megdermedtek, a tálcáról mehetnek is fagyasztótasakokba. Érdemes felcímkézni a tasakokat a dátummal, mielőtt betesszük a fagyasztóba.

hogyan kell fagyasztani az uborkát?
Az uborkaszeleteket érdemes vastagabbra vágni, úgy jobban bírják a fagyasztást. Fotó: Pixabay

Uborka fagyasztása vízben, avagy uborkával töltött jégkocka

A fagyasztott uborka felhasználásának egyik remek módja, hogy italokhoz adjuk. Ennek érdekében a legjobb, ha vízben fagyasztjuk le, így gyakorlatilag uborkával töltött jégkockákat kapunk.

Alaposan mossuk és szárítsuk meg az uborkát. Vágjuk fel apró darabokra. Tegyük jégkockatartóba a darabokat és öntsünk rá vizet. Néhány órára rakjuk be a fagyasztóba. Amikor a jégkockák megdermedtek, pattintsuk ki őket a jégkockatartóból, és tegyük fagyasztótáskákba. Érdemes felcímkézni a dátummal, és mehet is vissza a fagyasztóba.

Meddig fagyasztható az uborka?

Akár vízben vagy önmagában fagyasztjuk le, tíz hónapig is tárolható a fagyasztóban. Ha szeretnénk kiolvasztani, akkor tegyük egy tálba, amit aztán rakjunk be a hűtőbe, ott pár óra alatt felolvad. Ha kiolvadt, sok levet ereszt majd, amit érdemes megtartani, és felhasználhatjuk akár mártáshoz, leveshez, vagy más receptekhez.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: szimfonikus vagy szimfónikus? Március 12. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: hagyja vagy haggya? Mikor van Gerzson névnap? Hogyan írjuk helyesen: szín vagy szin? Hogyan írjuk helyesen: reggeli vagy regeli? Hogyan írjuk helyesen: papír vagy papír? Mi a címe a képnek? Mikor kezdődik a csillagászati Tavasz? Mikor van Mária névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.