Október 31. – miről nevezetes?

Bud Spencer ezen a napon született 1929-ben

Bud Spencer

Bud Spencer Carlo Pedersoli néven látta meg a napvilágot Nápolyban. Nagyon jó tanuló volt és kiváló sportoló. Mellúszásban olasz bajnoki címet szerzett később vízilabdázóként az olasz válogatottal Európa bajnoki 4. lett.

A Színészetre csábulva a  Bud nevet kedvenc sörmárkájáról a Spencer nevet egyik kedvenc színészéről kölcsönözte. Az angolos hangzásra  a könnyebb siker érdekében volt szükség. Legnagyobb sikereit Terence Hillel közösen érte el. 

Emlékezzünk meg az egyik legviccesebb jelenetükkel (a pisztácia fagyissal)

Egy másik mókás zenés jelenet a “Különben dühbe jövünk című filmből.

 Interjú Bud Spencerrel az RTL-Klubon:

 

 

Halloween

Ezt az ünnepnapot főként az angolszász országokban tartják. Az ünnep neve a keresztény Mindenszentek előtti éjszakát jelöli. Magyarországon is találkozunk faragott halloween tökökkel, melyek esténként az udvarokban világítanak, pislákoló mécseseikkel rémületet keltve az elhaladókban. A faragott sütőtök eredetileg az aratási idényhez kapcsolódott, csak később lett belőle a Halloween szimbóluma. A hozzá kapcsolódó legenda egy részeges kovácsról szól, aki nem akart elmenni az ördöggel a pokolba, amikor az eljött érte. Felküldte az ördögöt a fára, hogy válassza ki magának a legszebb almát, majd mielőtt lemászhatott volna, keresztet rajzolt a fa törzsére. Az ördög félt a kereszttől, nem mert lemászni. Végül úgy engedte le a kovács, hogy megígértette vele, hogy nem kerül a pokolra. Amikor a kovács meghalt, a mennyországba nem engedték be, mert sok volt a rovásán. Elkezdett könyörögni az ördögnek, hogy akkor mégis engedje a pokolba, de az haragudott rá, nem engedte. Végül adott neki az ördög egy kevés tüzes parazsat, hogy annak a fényénél visszatalálhasson az élők birodalmába. Ezt egy kifaragott takarmányrépa belsejébe tette, így használta lámpásnak. Magyarországon a 2000-es évek elején kezdett elterjedni, főként amerikai filmekből és képregényekből vált ismertté. A jelmezkölcsönzők jelentős forgalmat bonyolítanak ebben az időszakban. Sokan divatnak, a magyar kultúrától távolinak tekintik.

Névnapok: Farkas, Rodrigó, Wolfgang.

Ezen a napon született:

  • Sébastien Buemi autóversenyző 1988-ban.

Ezen a napon hunyt el:

  • Gróf Tisza István politikus, miniszterelnök 1918-ban.
  • Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás válogatott labdarúgó 2011-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: kedélyes vagy kedéjes? Hogyan írjuk helyesen: egyívású (hasonszőrű) vagy egyivású? Hogyan írjuk helyesen: afféle vagy aféle? Hogyan hatnak a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek? Hogyan írjuk helyesen: amikor is vagy amikoris? Hogyan írjuk helyesen: exfeleség vagy ex-feleség? Hogyan írjuk helyesen: kamikaze vagy kamikadze? Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 16.08.06. Mikor van Anasztázia névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.