November 6. – miről nevezetes?

1936-ban ezen a napon született Csűrös Karola színész.

Csűrös Karola

Karola művésznőre sokan emlékezhetünk az 1987-től 1999-ig kéthetente csütörtökön vetített teleregényből, a Szomszédokból. Szikszay Etust, a keramikus tyúkanyót alakította, aki felnevelte a kozmetikus lányát, Julit, valamint Juli későbbi férjét, Ádámot, aki mentőorvosként állt helyt. Etus gazdag vevői számára számos kerámiát értékesített, közöttük cserépkályhákat is. Így több alkalommal autót tudott vásárolni a családjának. Oldalán gyakran feltűnik nagy hódolója, a goromba, de melegszívű fül-orr-gégész, Virág doktor is, aki szeretné megkérni a kezét, de mindhiába.

 

1966 óta él házasságban Horváth Ádám rendezővel, aki a Szomszédok forgatókönyvét is írta. Etus karakterét a saját mamájáról mintázta. A sorozat befejezése mindkettejük életében nagy űrt hagyott. A művésznő még manapság is gyakran szembesül azzal, hogy sorozatbeli szerepével azonosítják. Színpadon a vígjáték az erőssége, modern lányfigurákat formál meg sikeresen. 2006 óta érdemes művész, 2001-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta.

Névnap: Lénárd.

Ezen a napon született:

  • Tolcsvay Béla gitáros, popzenész 1946-ban.

Ezen a napon hunyt el:

  • Csapody Vera festőművész, botanikus 1985-ben.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Péntek 13 – minden évben van? Ötöslottó nyerőszámok a 26. játékhéten 2017-ben Mi a címe a képnek? Máté családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: kocsi vagy kócsi? Hogyan írjuk helyesen: díjas vagy díjjas? Miért mondják az olaszokra, hogy “digók”? Agytorna 107. forduló November 26. – miről nevezetes? Mikor van Amália névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.