Mit jelent az anatidaefóbia?

Az attól való félelem, hogy egy kacsa valahonnan, valamilyen módon figyel téged. 

 

kacsanez

Az anatidaephobia kifejezést Gary Larson amerikai karikaturista alkotta meg az anatidae (récefélék) és a phobia (fóbia, indokolatlan viszolygás, ösztönös félelem) szavak összevonásából a The Far Side rajzsorozatának egyik kockáján. A szóösszetételt a karikatúra képfeliratában rögtön meg is magyarázta.

kacsanezes

Abszurd humor, ha valaki értékeli az ilyesmit, és megosztaná velünk a saját értelmezését, ne habozzon közzé tenni azt a hozzászólásokban lejjebb.

Vagy lehet, hogy mégsem vicc, hanem halálosan komoly ez az egész? Hiszen mindannyiunknak megvannak a magunk démonai, mindenki cipel néhány soha ki nem beszélt elfojtott félelmet a lelke mélyén. És félni annyi mindentől lehet: retteghetünk a migránsoktól, a fejünkre zuhanó tetőcseréptől, a mindenhol jelen lévő bacilusoktól, de van, akit a pici lyukak készítenek ki a sajtokon. Miért épp a kacsák lennének kivételek? Pont tőlük lenne alaptalan a félelmünk? Hiszen ott vannak mindenhol, ha nem is látjuk őket. Vannak ott is, meg arra is, meg amott is… és csak néznek és néznek, és sosem hagyják abba.

kacsa03

kacsa01

kacsa02

kacsa04

 

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Kamélia névnap? Hogyan írjuk helyesen: írogat vagy irogat? Hogyan írjuk helyesen: süllyed vagy sűlyed? Hogyan írjuk helyesen: bízva vagy bizva? Hogyan írjuk helyesen: szinonima vagy szinoníma? Hogyan írjuk helyesen: karácsony vagy Karácsony? Hogyan írjuk helyesen: sűrű vagy sürü? Mit jelent az, ha Szegeden azt mondják a fejedre, hogy ludáj? Szabad-e osztálypénzt szedni az iskolákban, óvodákban? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.