Mióta fut a Windows?

1985. november 20. óta.

bitek

Ezen a napon adta ki a Microsoft a Windows 1.0 rendszert. Az MS-DOS operációs rendszerhez képest nagy előrelépést jelentett, bonyolult parancsok gépelése helyett az egérmutatóval és az egér gombjaival lehetett navigálni az „ablakok” között. Minimum 256 kilobájt memóriát, két darab kétoldalú hajlékonylemezt, és egy grafikus adapterkártyát igényelt.
1987. december 9-én megjelenik a Windows 2.0 rendszer, amelyet az Intel 286-os processzor képességeihez szabtak. 1988-as eladásai alapján a Microsoft a világ vezető szoftvercége.
1992-ben jelent meg a Windows 3.1, amelyet már magyar nyelven is kiadtak. Háromféle játékot tartalmazott, így a szórakozást is jobban segítette, mint elődei.
Az 1995. augusztus 24-én megjelenő Windows 95 már beépített internet támogatással rendelkezett. 1995 nyarán az Internet Explorer első verzióját is lehetett már használni.
1998. június 25-én jelent meg a Windows 98, amelyet már kifejezetten a fogyasztóknak szántak. Ekkoriban egyre több munkahelyen és otthonban megjelent a számítógép. Ez volt az utolsó változat, amely az MS-DOS-ra épült.
Gyors léptekben a Windows Me, Windows 2000 Professional és Windows XP operációs rendszerek is megjelentek. Az XP-nek már 64 bites processzorra tervezett változata is volt, melyen nagy mennyiségű memóriát igénylő műveleteket is végre lehetett hajtani.
2006 és 2013 között pedig kipróbálhattuk a Windows Vistát, Windows 7-et, Windows 8-at és a Windows 8.1-et is.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: némít vagy némit? Hogyan írjuk helyesen: kirándul vagy kírándul? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: elölről vagy előlröl? Keresztrejtvény – 12.10. Kenyér fagyasztása: hogyan kell fagyasztani, meddig marad ehető a kenyér? Mi a címe a képnek? Mikor van Leó névnap? Mikor van Gellért névnap? Hogyan írjuk helyesen: folyosó vagy folyósó?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.