Mióta fogható a Cartoon Network Magyarországon?

1993 óta.

cartoon network

1992-ben indult az amerikai változat, majd 1993-ban a brit adás. Ezt lehetett Magyarországon is nézni a szabadon fogható műholdas rendszeren keresztül. Ez természetesen angol nyelvű volt. Kínálatában szerepelt a Bolondos dallamok, Popeye, és Hanna Barbera sorozatok. Valamint a Tom és Jerry, ami igazán szerencsésnek számított, hiszen angolul sem kellett tudni hozzá. 22 óra és reggel 6 óra között azonban a TNT filmcsatornát nézhettük helyette.

1996 nyara nagy változást hozott, innentől magyarul is nézhetőek voltak Cartoon Networkos rajzfilmek. Az M1 csatornán szombat reggelenként Rajzfilmsztárok parádéja blokk volt, amiben a Cartoon Network több műsorát magyar szinkronnal adták. Amiket láthattunk ekkoriban: A bolygó kapitánya, Maci Laci, Maci Laci kincset keres, Tom és Jerry, Frédi és Béni, Foxi Maxi, Nyegleo, Magilla gorilla, Turpi úrfi, és a Dexter laboratóriuma.

2000-től a TV2 csatornáé lett a Cartoon Network sorozatok sugárzási jogai. Ekkor már több rajzfilm szerepelt műsoron: Animánia, Pöttöm kalandok, Tazmánia, A bolygó kapitánya, Freakazoid, Beetlejuice, Turpi úrfi, Maci Laci, Foxi Maxi, Nyegleo, Dexter laboratóriuma, Boci és Pipi, Én vagyok Menyus, Pindúr pandúrok, Piri Biri és Bori, Scooby Doo sorozatok.

2003 elejétől magyar hangsávval fogható lett a közép-európai adásváltozat.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Hóvirág névnap? Keresztrejtvény – 11.20. Keresztrejtvény – 10.12. Hogyan írjuk helyesen: jojó vagy jojo? Hogyan írjuk helyesen: biciklizik vagy biciglizik? Szeptember 17. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: biztosan vagy biztossan? Ötöslottó nyerőszámok a 16. játékhéten 2017-ben Ötöslottó nyerőszámok a 21. játékhéten 2017-ben Július 25. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.