Mióta fogható a Cartoon Network Magyarországon?

1993 óta.

cartoon network

1992-ben indult az amerikai változat, majd 1993-ban a brit adás. Ezt lehetett Magyarországon is nézni a szabadon fogható műholdas rendszeren keresztül. Ez természetesen angol nyelvű volt. Kínálatában szerepelt a Bolondos dallamok, Popeye, és Hanna Barbera sorozatok. Valamint a Tom és Jerry, ami igazán szerencsésnek számított, hiszen angolul sem kellett tudni hozzá. 22 óra és reggel 6 óra között azonban a TNT filmcsatornát nézhettük helyette.

1996 nyara nagy változást hozott, innentől magyarul is nézhetőek voltak Cartoon Networkos rajzfilmek. Az M1 csatornán szombat reggelenként Rajzfilmsztárok parádéja blokk volt, amiben a Cartoon Network több műsorát magyar szinkronnal adták. Amiket láthattunk ekkoriban: A bolygó kapitánya, Maci Laci, Maci Laci kincset keres, Tom és Jerry, Frédi és Béni, Foxi Maxi, Nyegleo, Magilla gorilla, Turpi úrfi, és a Dexter laboratóriuma.

2000-től a TV2 csatornáé lett a Cartoon Network sorozatok sugárzási jogai. Ekkor már több rajzfilm szerepelt műsoron: Animánia, Pöttöm kalandok, Tazmánia, A bolygó kapitánya, Freakazoid, Beetlejuice, Turpi úrfi, Maci Laci, Foxi Maxi, Nyegleo, Dexter laboratóriuma, Boci és Pipi, Én vagyok Menyus, Pindúr pandúrok, Piri Biri és Bori, Scooby Doo sorozatok.

2003 elejétől magyar hangsávval fogható lett a közép-európai adásváltozat.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: mitévő vagy mi tévő? Hogyan írjuk helyesen: játssz vagy játsz? Paradicsom fagyasztása: hogyan kell fagyasztani, meddig marad ehető a paradicsom? Hogyan írjuk helyesen: klaviatúra vagy klaviatura? December 14. – miről nevezetes? Mikor ért véget a 20. század? Hogyan írjuk helyesen: argentin vagy argentín? Agytorna 150. forduló Somogyi családnév – mi az eredete, jelentése? Keresztrejtvény – 16.08.08.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.