Mióta élnek emberek a Földön?

Körülbelül hatmillió éve.

ősember a Földön

Ez idő tájt jelenhettek meg az Australopithecusok, akik az emberfélék legősibb képviselői voltak. Az ember (Homo) nemzetség fejlődése az egyik ősi típusukból alakulhatott ki a feltételezések szerint.
Az első, valódinak tekinthető emberi faj a Homo habilis (ügyes ember) volt, nevét onnan kapta, hogy megmunkált kőeszközöket használt. A tőlük származó legidősebb csontmaradványok 1,8 millió évesek, de eszközeik becsült kora 2,5 millió évre tehető.
A Homo erectus (felegyenesedett ember) faj 1,5 millió éve alakult ki, egyedei fejlett beszédközponttal rendelkeztek, tehát közösségben élő, szavakkal kommunikáló emberek voltak.
400000 évvel ezelőtt a Homo erectusból fejlődött ki Afrikában a ma élő ember, a Homo sapiens vagyis értelmes ember. Ebbe az egyetlen fajba tartozik a ma élő összes ember.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Ágota névnap? Hogyan lesz ebből a számból 2000 – két gyufa megmozdításával? Hogyan írjuk helyesen: kocsi vagy kócsi? Hogy hívják a leghíresebb magyar nyomozókutyát? Hogyan írjuk helyesen: egytől egyig vagy egytől-egyig? Mi a címe a képnek? Mikor van Alajos névnap? Keresztrejtvény – 09.07. Hogyan írjuk helyesen: annullál vagy anullál? Hogyan írjuk helyesen: körözött vagy kőrözött?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.