Mióta élnek emberek a Földön?

Körülbelül hatmillió éve.

ősember a Földön

Ez idő tájt jelenhettek meg az Australopithecusok, akik az emberfélék legősibb képviselői voltak. Az ember (Homo) nemzetség fejlődése az egyik ősi típusukból alakulhatott ki a feltételezések szerint.
Az első, valódinak tekinthető emberi faj a Homo habilis (ügyes ember) volt, nevét onnan kapta, hogy megmunkált kőeszközöket használt. A tőlük származó legidősebb csontmaradványok 1,8 millió évesek, de eszközeik becsült kora 2,5 millió évre tehető.
A Homo erectus (felegyenesedett ember) faj 1,5 millió éve alakult ki, egyedei fejlett beszédközponttal rendelkeztek, tehát közösségben élő, szavakkal kommunikáló emberek voltak.
400000 évvel ezelőtt a Homo erectusból fejlődött ki Afrikában a ma élő ember, a Homo sapiens vagyis értelmes ember. Ebbe az egyetlen fajba tartozik a ma élő összes ember.

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: automata vagy autómata? Keresztrejtvény – 16.06.10. Hogyan írjuk helyesen: hosszú vagy hosszu? Hogyan írjuk helyesen: ez idáig vagy ezidáig? Hogyan írjuk helyesen: puszta vagy púszta? Agytorna 15. forduló: mi van a képen? Hogyan írjuk helyesen: folyós vagy fojós? Startlap Wiki Agytorna – Mik a játékszabályok? Keresztrejtvény – 16.03.23. Keresztrejtvény – 10.28.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.