Milyen módszerekkel távolíthatjuk el a kutya- vagy macskaszőrt a szőnyegről, bútorról vagy ruháról?

A kisállatok levedlett szőrének eltávolítására több módszer is létezik.

 

vedles

A kisállat-tulajdonosok tisztában vannak vele, hogy lakásuk és ruháik sosem lesznek tökéletesen tiszták. Mégis, hogyan közelíthető meg a vágyott állapot? Mik a legjobb eszközök?

 1. Szárítógép.
  • Ruhák/ágyneműk esetében a leginkább célravezető módszer az, ha a szóban forgó darabokat átfújatjuk a szárítógéppel – amennyiben rendelkezünk ilyennel. Ez történhet mosás előtt is – hogy a mosógépben ne kerüljön a többi szennyesre szőr, de akár mosás után is, a standard szárítási procedúra részeként. A szárítógép akkor is csodákat tesz, ha például a ruha anyagába látszólag eltávolíthatatlanul belefúródott, rövid szőrökről beszélünk. Tapasztalat. (Ne feledjük kitisztítani a gép szűrőjét használat után!)
 2. Nedvesség.
  • Nedves kézzel simítsuk lefelé ruhánkat! A szőrszálak egy csomóba gyűlve a tenyerünkben maradnak.
  • Alapos porszívózás után éppen csak megnedvesített konyhai szivaccsal dörgöljük meg a szóban forgó területet (pl. szőnyeg, kárpit, esetleg ruha)! Így a szőr csomókba gyűlik, és kézzel könnyen összegyűjthető.
 3. Tapadós felületek.
  • Tépőzáras hajcsavaróval gurítsuk végig a felületet!
  • Celluxszal és egyéb ragasztószalaggal is eltávolíthatjuk a nem kívánt szöszöket és szőrt.
 4. Statikus vonzás.
  • A száraz vagy enyhén megnedvesített gumikesztyű (vagy gumiseprű) a felülethez dörzsölve elkezdi magához vonzani a szőrszálakat.
  • A fenti módszer lufival is működik.
  • Csoszogj végig a szőnyegen gumitalpú cipővel vagy csizmával! A csomókban összegyűlt szőrt egyszerűen összegyűjtheted utána.
  • +1 tipp: a fenti módszerek alkalmazása előtt a szárítógépbe való öblítővel/lágyítóval finoman permetezd végig a kérdéses felületet!
 5. Porszívó.
  • Bár a porszívózás még a kifejezetten kisállatszőr eltávolításra kifejlesztett, modern, forgókefés fejekkel sem ad 100%-ban tökéletes megoldást, az eredmény – az előbb említett kiegészítőkkel való, rendszeres használat esetén – azért elég meggyőző.

 

 

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 12.16. Agytorna 142. forduló Mikor van Sándor névnap? Mikor van Márton névnap? Hogyan írjuk helyesen: nyírfa vagy nyirfa? Agytorna 164. forduló Keresztrejtvény – 16.04.11. Hogyan írjuk helyesen: körözött vagy kőrözött? Mi az a Netflix Originals? Hogyan írjuk helyesen: olcsó termékek vagy olcsó árak?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.