Milyen állat a quokka?

Ha egy szóval kellene leírni:

SZUPERCUKI.

quokka_1
A képeket nézegetve szembetűnő, hogy a quokka (jobbra) milyen kiválóan alkalmazkodik társasága hangulatához. Vagy fordítva.

 

A nálunk kurtafarkú kengurunak is nevezett mindig vidám erszényes legnagyobb kolóniája az Ausztrália nyugati partjánál található Rottnest Island nevű szigeten él (kb 8000-12000 példány). A sziget róluk kapta a nevét (Rottnest = rats’ nest = “patkányfészek), miután egy 17. században odalátogató hajóskapitány óriás patkányoknak nézte őket. Erősen veszélyeztetett faj.

Leginkább éjszaka aktív növényevők, de akkora partiarcok, hogy nappal is könnyen kaphatók egy közös szelfizésre. Évente nagyjából félmillió turista keresi fel a szigetet leginkább a velük való találkozás és közös fotózkodás céljából, így van bőven, képanyag, amiből lehet válogatni.

 

quokka_2

quokka_3

quokka_4

quokka_5

quokka_6

quokka_7

 

quokka_8

quokka_9

quokka_10

quokka_11

quokka_12

quokka_13

quokka_14

quokka_15

  

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Május 27. – miről nevezetes? Mikor van Ármin névnap? Hogyan írjuk helyesen: ámítás vagy ámitás? Agytorna 17. forduló: Láttam már valahol… Agytorna 65. forduló Keresztrejtvény – 07.11. Hogyan írjuk helyesen: laposfogó vagy lapos fogó? Agytorna 183. forduló Szeptember 24. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.