Milyen állat a quokka?

Ha egy szóval kellene leírni:

SZUPERCUKI.

quokka_1
A képeket nézegetve szembetűnő, hogy a quokka (jobbra) milyen kiválóan alkalmazkodik társasága hangulatához. Vagy fordítva.

 

A nálunk kurtafarkú kengurunak is nevezett mindig vidám erszényes legnagyobb kolóniája az Ausztrália nyugati partjánál található Rottnest Island nevű szigeten él (kb 8000-12000 példány). A sziget róluk kapta a nevét (Rottnest = rats’ nest = “patkányfészek), miután egy 17. században odalátogató hajóskapitány óriás patkányoknak nézte őket. Erősen veszélyeztetett faj.

Leginkább éjszaka aktív növényevők, de akkora partiarcok, hogy nappal is könnyen kaphatók egy közös szelfizésre. Évente nagyjából félmillió turista keresi fel a szigetet leginkább a velük való találkozás és közös fotózkodás céljából, így van bőven, képanyag, amiből lehet válogatni.

 

quokka_2

quokka_3

quokka_4

quokka_5

quokka_6

quokka_7

 

quokka_8

quokka_9

quokka_10

quokka_11

quokka_12

quokka_13

quokka_14

quokka_15

  Ötöslottó nyerőszámok a 46. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: bicikli vagy bicigli? Keresztrejtvény – 09.19. Hogyan írjuk helyesen: lehet-e vagy lehete? Június 20. – miről nevezetes? Mikor van Lea névnap? Kocsis családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: sittől vagy sitt-től? Kik a legnépszerűbb székesfehérvári orvosok? Udvarias férfi vagy. Kinyitod egy nőnek az ajtót, amikor beszáll az autóba?