Mikor van Zorán névnap?

Március 4-én.

Zorán névnap - Sztevanovity Zorán

Férfinevünk a Délszláv eredetű Zorislav név rövidülése, jelentése hajnal+dicsőség.

Híres Zorán: Sztevanovity Zorán Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas énekes, gitáros, zeneszerző, Zorán Zsivkovics a szerb kézilabda szaktekintélye.

Sztevanovity Zorán Belgrádban született, de politikai okokból Magyarországon telepedett le a család 1948-ban. Dusán nevű testvérével együtt, aki szövegíró lett, a zenélést választották életcélul. A Metro együttesben indult az első Ki mit tud?-on, majd következő évben szólóénekesként, amit akkor meg is nyert. 1969-ben jelent meg az első Metro-nagylemez, mely aranylemez lett több, mint 50000 eladott példányszámmal. Máig tartó szólókarriere 1973 után kezdődött, ekkor dolgozik Presser Gáborral és Adamis Annával, de Dusán írja a dalszövegeit legtöbbször. Számtalan dal, album, díj, filmszerep beszél sikereiről. Milliók nőttek fel dalain, teltházas koncerteket ad. Felesége Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színésznő.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

 Mikor hajtottak végre utoljára halálos ítéletet Magyarországon, és miért végezték ki az elítéltet? Hogyan írjuk helyesen: rezsim vagy rezsím? Hogyan írjuk helyesen: ítélet vagy ítélet? Mikor van Alida névnap? Brokkoli fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a brokkoli? Augusztus 18. – miről nevezetes? Május 10. – miről nevezetes? Mikor lesz legközelebb napfogyatkozás? Adj címet a képnek 112. forduló – “Best of” Hogyan írjuk helyesen: Nagy-Britannia vagy Nagy Britannia?