Mikor van Xénia névnap?

Július 30-án.

Valamint január 24-én.

Görög eredetű név, vendég jelentéssel.

Angolul, franciául Xenia, németül Xenie.

Híres Xéniák: Kszenyija Alekszandrovna Romanova orosz nagyhercegnő, Kszenyija Georgijevna Romanova orosz hercegnő, a nagyhercegnő keresztanyja és nagynénje volt a hercegnőnek.

A Xénia Láz az Űrgammák film főcímdala, melyet Szulák Andrea énekel. Az Űrgammák egy 160 részes sci-fi sorozat volt, melyet 1995 és 1998 között vetített a Magyar Televízió. Oktató sorozat, amely azzal a kifejezett céllal készült, hogy felkeltse az érdeklődést a természettudományok iránt. Klubot, majd egyesületet szerveztek a sorozat köré. A tagokat úgy is toborozták, hogy pénzt juttattak az iskoláknak. A cselekményben egy űrhajó elesett legénységét földi iskolásokkal pótolják. A földönkívüli űrgammákat a fiatalok az iskolában szerzett kémia, matematika, biológia, fizika tudásukkal segítik.  A jövendölések azt mondják, hogy az Univerzum úrnője, Xénia fogja elhozni a békét.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mióta szavazhatnak a nők Magyarországon? Keresztrejtvény – 11.04. Keresztrejtvény – 16.10.04. Keresztrejtvény – 12.26. Mikor van Hilária névnap? Keresztrejtvény – 07.22. Keresztrejtvény – 16.04.04. Mikor lesz síszünet az iskolákban 2015-ben Magyarországon? Keresztrejtvény – 16.07.04. Augusztus 25. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.