Mikor van Xénia névnap?

Július 30-án.

Valamint január 24-én.

Görög eredetű név, vendég jelentéssel.

Angolul, franciául Xenia, németül Xenie.

Híres Xéniák: Kszenyija Alekszandrovna Romanova orosz nagyhercegnő, Kszenyija Georgijevna Romanova orosz hercegnő, a nagyhercegnő keresztanyja és nagynénje volt a hercegnőnek.

A Xénia Láz az Űrgammák film főcímdala, melyet Szulák Andrea énekel. Az Űrgammák egy 160 részes sci-fi sorozat volt, melyet 1995 és 1998 között vetített a Magyar Televízió. Oktató sorozat, amely azzal a kifejezett céllal készült, hogy felkeltse az érdeklődést a természettudományok iránt. Klubot, majd egyesületet szerveztek a sorozat köré. A tagokat úgy is toborozták, hogy pénzt juttattak az iskoláknak. A cselekményben egy űrhajó elesett legénységét földi iskolásokkal pótolják. A földönkívüli űrgammákat a fiatalok az iskolában szerzett kémia, matematika, biológia, fizika tudásukkal segítik.  A jövendölések azt mondják, hogy az Univerzum úrnője, Xénia fogja elhozni a békét.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: kísért vagy kisért? Mi a címe a képnek? Mikor van Rajmund névnap? Hogyan írjuk helyesen: helyszíni vagy helyszini? Mi a címe a képnek? Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 16.04.02. Hogyan írjuk helyesen: hajlam vagy halylam? Keresztrejtvény – 12.27.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.