Mikor van Szilveszter névnap?

December 31.

 

stallone

Latin eredetű férfi név, jelentése: erdei, erdőben élő férfi.

Híres Szilveszterek: Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász, Galambos Szilveszter humorista, Matuska Szilveszter a biatorbágyi merénylet elkövetője, Sylvester Stallone amerikai filmszínész, Vizi E. Szilveszter orvos, Sylvester macska, rajzfilm karakter.

A Rocky és a Rambo-sorozatok sztárja első filmes alakítása 1970-ben egy pornófilmben volt. A Rockyval tíz Oscar-jelölést kapott, ebből hármat nyert el. Hollywood sztárjaként közben számtalan vígjátékban és drámában is játszott, ám élete nem csak csillogás. Sage Stallone a színész öt gyermeke közül a legidősebb, két filmben is játszott az apja oldalán. Stallone fájdalmára, Sage 2012-ben, csupán 36 évesen szívrohamban meghalt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Mikor van Ottó névnap? Hogyan írjuk helyesen: dörgöl vagy dörgől? Március 14. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: menny (mennyország) vagy meny? Hogyan írjuk helyesen: rendszám vagy rencám? Mikor van Lukrécia névnap? Március 22. – miről nevezetes? Mikor van Lukács névnap? November 4. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: idős vagy idöss?