Mikor van Sára névnap?

Január 19-én

Sarah Jessica Parker

Valamint július 7-én, 13-án, 15-én és október 9-én.

Héber eredetű név, hercegnő, uralkodónő jelentéssel.

Híres Sárák: Sára a Bibliából, Ábrahám felesége, Izsák anyja, Sára Sándor a Nemzet Művésze, operatőr, filmrendező, Sarah Jessica Parker amerikai színésznő, akit a Szex és New York című sorozatból ismerhetünk a legjobban (képünkön) .

Olaszul Sara, angolul Sarah.

Salkaházi Sára korábbi cigarettázó újságíró életmódjával szakítva 1929-ben belép a Szociális Testvérek Társaságába. Hitoktató, gyermekkonyhát felügyel, karitász munkát szervez, előadásokat tart katolikus lányoknak és asszonyoknak. Előadásokat tart a keresztény házasságra felkészülésről. 1940 pünkösdjén leteheti örökfogadalmát. A testvérekkel együtt küzdenek a nemzetiszocialista métely ellen. Üldözött embereket, például zsidókat bújtatnak, látnak el hamis okmányokkal. 1944. december 27-én a Sára testvér vezetése alatt álló munkásnőotthont a nyilasok körülveszik. Sárát öt testvérrel együtt elhurcolják, és még aznap a jeges Dunába lövik. Sára halála előtt felajánlotta életét Istennek. 2006. szeptember 17-én volt a boldoggáavatási szentmiséje.

Fotó: Featureflash / Shutterstock.com

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: hadd legyen vagy had lássam? Mivel foglalkozik a teratológia? Mik a leggyakoribb kérdések a Startlap Agytorna játékkal kapcsolatban? Keresztrejtvény – 16.07.23. Borbély családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: Erzsébet híd vagy Erzsébet-híd? Keresztrejtvény – 16.06.14. Hogyan írjuk helyesen: irtani vagy írtani? Mikor van Zénó névnap? Hogyan írjuk helyesen: híja van vagy hija van?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.