Mikor van Sándor névnap?

Március 18-án.

Sándor névnap - Csányi Sándor

Csányi Sándor színész
(Fotó: Story Online)

Valamint január 15-én, február 26-án, április 23-án, május 3-án, október 11-én.

Eredetére és jelentésére kétféle megközelítés létezik. Egyrészt lehet görög-olasz-német eredetű, az embereket vagy az emberek ellen oltalmazó jelentéssel. Vagy török eredetű, akarat jelentéssel.

Angolul, németül Alexander, olaszul Alessandro.

Híres Sándorok: Csányi Sándor színész, Csányi Sándor az OTP Bank elnöke, Friderikusz Sándor média személyiség.

Petőfi Sándor költő, nemzeti hős, forradalmár. 1848-ban a márciusi ifjak vezére lett. Március 13-án írta a Nemzeti dalt, március 14-én összeállították a tizenkét pontot. Elégedetlenségét fejezte ki a politikusokkal szemben, ezért népszerűsége csökkent. 1848. december 15-én született fia, Zoltán. 1849. július 31-én Bem tábornok serege vereséget szenvedett az oroszoktól. Petőfi Sándort ezen a napon látták utoljára élve. Halálának körülményei vitatottak, egyesek szerint a csatamezőn halt meg, míg mások szerint pedig Szibériába hurcolták hadifogolyként. Élete során közel ezer verset írt.

Sándor névnap Csányi SándorCsányi Sándor színész:
>Interjú az NLCafén 
>Interjú a Story Onlineban

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 203. forduló Hogyan írjuk helyesen: baloldalt vagy bal oldalt? Mikor van Kamilla névnap? Hogyan írjuk helyesen: még egyszer vagy mégegyszer? Újév vagy új év? Mikor van Petra névnap? Hogyan írjuk helyesen: klip vagy klipp? Hogyan lehet igazzá tenni egy gyufa hozzáadásával? Mióta van Ötöslottó Magyarországon? Június 28. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.