Mikor van Róbert névnap?

Június 7.

Róbert névnap - Robin Williams

 Robin Williams (Fotó: Thinkstock)

A germán Hrodebert, Rodebert nevekből kialakult férfinév, a jelentése dicsőség, híres.

Híres Róbertek: Alföldi Róbert rendező, Roberto Carlos brazil labdarúgó, Robert De Niro színész, Dolák-Saly Róbert humorista, színész, Puzsér Róbert kritikus, Koltai Róbert színész, Robert Kubica lengyel Forma–1-es autóversenyző, Robert Merle francia író, Robert Pattinson színész, Rátonyi Róbert színész, Robert Redford színész, Szikora Róbert énekes, Robbie Williams angol énekes, Robin Williams színész.

Többek között a Holt költők társasága, a Jó reggelt, Vietnam! és a Mrs. Doubtfire sztárja volt Robin Williams, akinek 2014-ben elkövetett öngyilkossága megrázta a világot. Az Oscar-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas amerikai színész már gyermekként azzal szórakozott, hogy komikusokat utánozott. Az 1970-es és 1980-as években Robin Williams kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy leszokott, ám eztán alkoholfüggőség miatt is kezelték, halála előtt pedig depressziós volt. Személyi asszisztense egy övvel felakasztva talált rá otthonában az egyik hálószobában. Felesége szerint a színésznél Parkinson-kórt diagnosztizáltak, és bár még a korai szakaszában tartott, rettegett a leépüléstől de egy barátja szerint anyagi gondjai is voltak. A boncolás szerint öngyilkossága előtt nem fogyasztott sem drogot, sem alkoholt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: naivan vagy naívan? Hogyan írjuk helyesen: kitüntet vagy kitűntet? Milyen névnapok vannak júliusban? Hogyan írjuk helyesen: közöd vagy köződ? Hogyan lehet podcastot hallgatni? Mikor van Alfréd névnap? Mikor van Letícia névnap? Keresztrejtvény – 16.08.14. Hogyan írjuk helyesen: exfeleség vagy ex feleség? Hogyan írjuk helyesen: mitévő vagy mi tévő?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.