Mikor van Rita névnap?

Május 22.

Rita névnap - Kőbán Rita

 Kőbán Rita

A Margit olasz alakjának, a Margheritának a rövidüléséből származik, jelentése:

Híres Riták: Casciai Szent Rita, a reménytelen ügyek szentje, Rita Hayworth amerikai színésznő, Jónás Rita műsorvezető, Kőbán Rita kajakozó, Rita Ora angol énekesnő, színésznő, Pessuth Rita kickboxoló, Terecskei Rita énekesnő.

Tanyán élt és lovakat tartott Kőbán Rita, aki 12 év után 2013-ban tért vissza edzőként a kajak-kenuhoz. A 1990-es évek ünnepelt kajakkirálynője, Barcelona és Atlanta olimpiai bajnoka, kilencszeres világbajnok sokáig kerülte a nyilvánosságot, kipróbálta magát a lovassportban és az állattenyésztésben is. Tíz év után 2013-ban szállt újra vízre és nem sokkal később négy számot is megnyert a Mesterek Magyar Bajnokságán. Az MTK-ban egy kis csoporttal, néhány gyerekkel foglalkozik, olyan 14-15 évesekkel, akikben máshol nem látták meg a tehetséget.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: naivak vagy naívak? Hogyan írjuk helyesen: csoki vagy csokí? Hogyan írjuk helyesen: irtani vagy írtani? Mióta fogható a Cartoon Network Magyarországon? Hogyan írjuk helyesen: karaj vagy karaly? Hogyan írjuk helyesen: rövid ujjú ing vagy rövidujjú? Agytorna 255. forduló Banán fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a banán? Hogyan írjuk helyesen: esik vagy esík? Ötöslottó nyerőszámok a 52. játékhéten 2016-ban

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.